zelig Napisano 13 Czerwiec 2004 Autor Napisano 13 Czerwiec 2004 Na wycieczkę wyruszamy spod schroniska. Należy zaopatrzyć się w termos z napojem degeneracyjnym i obuwie z gumową podeszwą (teren obfituje w szyny, także w razie burzy takie podeszwy mogą nam uratować życie).
zelig Napisano 13 Czerwiec 2004 Autor Napisano 13 Czerwiec 2004 Kierujemy się w stronę Centrum (tego paskudnego miasta) (lub - jak kto woli - idziemy z Woli na wschód)
zelig Napisano 13 Czerwiec 2004 Autor Napisano 13 Czerwiec 2004 Jesteśmy na terenie Odolan... i właśnie zbliżamy się do jedynego w kraju Centralnego Bunkra Sterowania Ruchem Pociągów Na Wypadek Zagłady Atomowej - w skrócie PKP CBSRP n/w ZA.
zelig Napisano 13 Czerwiec 2004 Autor Napisano 13 Czerwiec 2004 Architektura tego betonowego monumentu zdecydowanie nawiązuje do pewnego (znanego i lubianego) budynku nad gdańską Motławą.
zelig Napisano 13 Czerwiec 2004 Autor Napisano 13 Czerwiec 2004 Omijamy go truchcikiem, rejestrując kątem oka napis: Nie wchodzić! Grozi zawaleniem!"Teraz jesteśmy już na właściwym torze - na torze, który doprowadzi nas do właściwego celu naszej wycieczki...
zelig Napisano 13 Czerwiec 2004 Autor Napisano 13 Czerwiec 2004 ... do pojazdu wsparcia technicznego - ciągnikiem ewakuacyjnym zwanymPOLSKICH !!!!KOLEI !!!!PAŃSTWOWYCH !!!!!(naprawdę jeszcze państwowych?) (?)
zelig Napisano 13 Czerwiec 2004 Autor Napisano 13 Czerwiec 2004 Obchodzimy go w koło, oglądając koła.
zelig Napisano 13 Czerwiec 2004 Autor Napisano 13 Czerwiec 2004 Tym symbolicznym zdjęciem kończy się nasz rip".Polecam Odolany jak rany... -najdziwniejsze miejsce w Wawie.[nawiązuję do wątku: Ciekawa fotka czołgu". Jak widać - ten czołg stoi tam cały czas]
zelig Napisano 13 Czerwiec 2004 Autor Napisano 13 Czerwiec 2004 A, no i - jak mógłbym zapomnieć - jeszcze WAGON ZAŁOGI !
jotes Napisano 13 Czerwiec 2004 Napisano 13 Czerwiec 2004 A zakazu robienia zdjęć nie było ??? ;-)Poza tym wszystko doskonale :-)))
michalczewski Napisano 13 Czerwiec 2004 Napisano 13 Czerwiec 2004 Ten plóg wyglada identycznie (jak dla mnie) jak ten w Bergerpanther (tak to sie pisze?)
zelig Napisano 13 Czerwiec 2004 Autor Napisano 13 Czerwiec 2004 Zakaz był.Ale teraz jest u mnie. Wraz z inną, równie fajną, tabliczką. :)
Grendel Napisano 13 Czerwiec 2004 Napisano 13 Czerwiec 2004 Zelig,Jesli masz dokladniejsze zdjecia samego ciagnika, bylbym wdzieczny, gdybys mogl mi podeslac.Roznego typu detale, jak wyciagarka itp.PozdrowieniaGrendel
Grendel Napisano 13 Czerwiec 2004 Napisano 13 Czerwiec 2004 Michalczewski,Podobny - fakt.Wydaje mi sie , ze ramiona sa do lemiesza mocowane w nieco innym miejscu(nizej), a i gorna czesc lemiesza jest pod nieco innym katem, ale to jest do zweryfikowania jesli sa inne zdjecia.Miedzy innymi dlatego prosilem o nie przed chwila Zeliga ;o)Trzeba by zwymiarowac.PozdrowieniaGrendel
zelig Napisano 13 Czerwiec 2004 Autor Napisano 13 Czerwiec 2004 Mam jeszcze kilka (nie chciałem zanudzać), ale i tak wybieram się tam teraz jeszcze raz - także go zinwentaryzuję" (i podeślę).W Warszawie jest teraz perfekcyjne słońce - 300 procent normy. Takie światło zdaża się tylko dwa, trzy razy w roku. Także wszyscy warszawiacy - marsz na spacer!
bjar_1 Napisano 13 Czerwiec 2004 Napisano 13 Czerwiec 2004 Uważaj na patrole SOK ewentualnie Bahnschutzów!Ale fotki fajne ,w Skarżysku-Kamiennej też jest ciągnik taki podobny ,tylko nie pamiętam już czy na T-34 czy na T-55...Muszę oblukać przy okazji.bjar_1
Grendel Napisano 13 Czerwiec 2004 Napisano 13 Czerwiec 2004 Zelig,Gdybys robil dodatkowe zdjecia, moglbys uzyc jakiejs miarki przy lemieszu?Np. kija o dlugosci 1 metr lub czegos podobnego?PozdrowieniaGrendel
koMandir Napisano 13 Czerwiec 2004 Napisano 13 Czerwiec 2004 Witam,świetne fotki.Wkrótce wybieram sie na PKP w Lublinie poszukać czegoś takiego.A co do patroli SOK,to zatrzymywali mnie juz kilka razy(kilku moich kumpli to Miłośnicy Kolei,więc bywają na PKP codziennie,a ja czasem z nimi;pp).Jezeli ma sie znajomego maszyniste to nie ma wiekszego problemu:D.Pozdrawiam,koMandir.
zelig Napisano 13 Czerwiec 2004 Autor Napisano 13 Czerwiec 2004 Tak! Jak będziesz transmitować odcinek wojen kolejowych" z Lublina, to wrzuć tu fotki (proszę). (Żeby się nie rozłazić po innych wątkach).Warszawiacy - marsz do domu! Takie światło zdarza się kilka razy w roku... ale przez 40 minut. Znowu będzie padać. Profilaktycznie zawróciłem.
Czarek Napisano 13 Czerwiec 2004 Napisano 13 Czerwiec 2004 Po lubelskim dworcu mozna chyba chodzić bez problemu-ostatnio przeleciałem na nóżkach wzdłóż torów aż do mostu nad Bystrzycę ze stacji i nikt się nic nie czepiał!:)Ale szukaj na totalnych tyłach stacji!I pamiętaj o jakimś sfoceniu choć 1 bunkierka!:)
zelig Napisano 13 Czerwiec 2004 Autor Napisano 13 Czerwiec 2004 Tak jeszcze - w przerwie na kuplety - czyli czekając na efekt wycieczki z linijką, wstawiam kilka fotek z wycieczki sprzed miesiąca: Wola i jej Ringstandy - A.D. 2004. Czyli to co można znaleźć na nasypie Warszawskiej Kolei Obwodowej.Wiadukt na Obozowej. Jedyny w świecie Ringstand zaadaptowany jako domek działkowy.Powinno się tu przyprowadzać wycieczki japońskich turystów.
zelig Napisano 13 Czerwiec 2004 Autor Napisano 13 Czerwiec 2004 Kolejny. Ukryty na terenie działki...
zelig Napisano 13 Czerwiec 2004 Autor Napisano 13 Czerwiec 2004 ... moich nowych - bardzo fajnych kolegów. Po wstępnych negocjacjach ustaliliśmy, że razem go odgruzujemy!
zelig Napisano 13 Czerwiec 2004 Autor Napisano 13 Czerwiec 2004 To jest z kolei jeden z RS, który sam pobieżnie rozgrzebywałem. (Rejon pomiędzy Obozową, a Górczewską).
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.