Monti Napisano 4 Czerwiec 2004 Autor Share Napisano 4 Czerwiec 2004 Witam wszystkich.Dzięki pomysłodawcy Katani'emu powstaje :Polskie Towarzystwo Eksploracji i Badań Historycznch"zrzeszajace miłośników historii i exploratorów,abyśmy mogli działać w zgodzie z prawem.Statut mamy gotowy.Propozycja spotkania i omówienia reszty spraw to Kościan-18 czerwiec.Wszyskich chętnych prosze o wpisywanie się.Statut wysyłamy na maila.PozdrawiamMonti Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kudi Napisano 4 Czerwiec 2004 Share Napisano 4 Czerwiec 2004 Monti to moze ja dodam...poniewaz nie byloby dobrze gdyby ktos sie zniechecal koniecznoscia przyjazdu do Kosciana... mysle ze zgodnie ze wczesniejszymi ustaleniami chetni beda mogli podpisac swoj akces poprzez poczte, ale dobrze byloby pojawic sie na pierwszym, uroczystym zgromadzeniu.ku zachecie:panie i panowie nie chcemy kolejnej fikcyjnej, prywatnej, biernej i biurokratycznej organizacji. chcemy zeby ludzie ktorzy kochaja przygode, eksploracje, wojenne tajemnice i zagadki hiostorii, ci ktorzy lubia biegac z wykrywaczem oraz ci ktorzy sa tylko sympatykami, zjednoczyli sie w Towarzystwie, ktorego celem bedzie reprezentowanie naszych interesow, pomoc i wspolne spotkania.Nie chcemy tworzyc partii, nie chcemy biurokracji wiecej niz to konieczne. Chcemy miec sile dzieki wspolnym zainteresowaniom a nie legitymacji.dlatego zapraszam wszystkich, mlodych i starych, doswiadczonych poszukiwaczy i tych, ktorzy pierwszy raz czytaja posty na tym forum, zrzeszmy sie, wykorzystajmy sile naszej pasji.pozdrrobert_kudelski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HUBERTUS 1656 Napisano 4 Czerwiec 2004 Share Napisano 4 Czerwiec 2004 Jestem za,jednak nie mam możliwości przemieszczania się ponad 50-100 km od Wawki.Mam problem z odbieraniem poczty,jeśli mi się uda to naprawić przejrze statut,myślę że mi podpasuje,zwłaszcza że planujecie nową jakość w stowarzyszeniach,jeśli będą akcje ratujące takie zabytki jak Modlin czy inne obiekty,połaczone z kulturą poszukiwaczy itp zgłaszam swój akces.Pozdrowienia Hubert. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kudi Napisano 4 Czerwiec 2004 Share Napisano 4 Czerwiec 2004 hubertus nie chcialbym sie wypowiadac w imieniu wszystkich, ale mysle ze nowa jakosc ktora powinna zaistniec w srodowisku powinna sie cechowac szacukiem do zabytkow, ich ochrona, badaniem historii, a nie chamska dewastacja. mysle ze potrzeba zdrowego podejscia do faktu, ze to co zostalo nam po zaborach i wojnach powinno sluzyc tym, ktorzy po nas przyjda. Uzywanie ladunkow wybuchowych nie jest wcale proba wyjasnienia zagadek historii tylko zatarciem sladow.mysle tez ze Towarzystwo powinno w jakis sposob posiadac charakter edukacyjny. Po pierwsze po to zeby nie kojarzono poszukiwaczy ze zlomiarzami, ktorzy kradna tory i narazaja innych na niebezpieczenstow. Po drugie po to zeby mlodzi ludzie mieli poczucie wlasnej tozsamosci i znali prawde o przeszlosci swojego kraju. P.S. piszac o podpisach zbieranych poczta myslalem o Poczcie Polskiej, nie mailach. Nie kazdy ma dostep do netu.pozdrrobert_kudelski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Domino(*) Napisano 4 Czerwiec 2004 Share Napisano 4 Czerwiec 2004 Jestem absolutnie za, podpisuje się obiema rękami i nogami.Jeżlei możecie to napiszcie jeszcze coś na temat Stowarzyszenia. Pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Katani Napisano 4 Czerwiec 2004 Share Napisano 4 Czerwiec 2004 Dzięki, ciężko było, ale się udało. Musi być chociaż 50 osób, wtedy powiemy,że warto ruszać ze stowarzyszeniem. ZA. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HUBERTUS 1656 Napisano 4 Czerwiec 2004 Share Napisano 4 Czerwiec 2004 Te butelki to na impreze założycielską?Jak znajdziesz te 50 osób to po konsumpcji zawartości tych flaszek zdobędziemy i spalimy Kościan niczym Szwedzi w 1655.Niech ktoś postara się o historyczne mundury z epoki i liczne kamery,Oscar za realizm scen batalistycznych murowany!!! Pozdrawiam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 4 Czerwiec 2004 Share Napisano 4 Czerwiec 2004 JESTEM ZA!!!WYSLIJCIE MI STATUS NA MAILAPOZDROWIENIARED Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kudi Napisano 4 Czerwiec 2004 Share Napisano 4 Czerwiec 2004 Katani a moze powinnismy umiescic Statut gdzies do sciagniecia?Albo po prostu skopiowac i wrzucic na forum??pozdrrobert_kudelski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAB Napisano 4 Czerwiec 2004 Share Napisano 4 Czerwiec 2004 Oczywiście ja również jestem za i poproszę o statut na m.szkup@eniro.plZastanawiam się tylko co zmieni taka organizacja w życiu jej członków.Teoretycznie bowiem niewiele.To znaczy jak wynika chyba z ustawy można będzie kopać, ale sterta papierów do załatwienia będzie identyczna jak w przypadku prywatnej osoby.Pozatym znaleziska muszą być również oddane pod opiekę konserwatorowi, a poszukiwacze mogą, ale nie muszą dostać podziękowanie lub nagrodę.Można więc dojść do wniosku, że o ile samo kopanie będzie legalne o tyle posiadanie świerzo wykopanych resztek np. bagnetu już nie.Oczywiście wszystko to tylko moje domysły.Jeśli coś źle zinterpretowałem to mnie poprawcie.No i na koniec oprócz samej frajdy bycia w takim legalnym tłumie, czy nie istnieje konieczność np. wybrania zarządu, opłaty składek czy też zaliczania kolejnych spotkań jak to w każdym legalnym stowarzyszeniu?Pozdrawiam, Mariusz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebastian Napisano 4 Czerwiec 2004 Share Napisano 4 Czerwiec 2004 WiatmJestem za ... niestety nie mogę 18 przyjechać do Kościana ponieważ mam egzamin 19 ..ale chcę zostac członkiem stowarzyszenia - proszę przesłać statut i wszystko co potrzeba na adres cntfai@o2.plSebastian GołębiewskiPoznań Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dago Napisano 4 Czerwiec 2004 Share Napisano 4 Czerwiec 2004 Myślę, że jakaś spójna wizja stowarzyszenia wraz z projektem statutu powinna być umieszczona na forum lub w jakimś miejscu do ściągnięcia. To chyba najwygodniejsze wyjście. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1AIR1 Napisano 4 Czerwiec 2004 Share Napisano 4 Czerwiec 2004 WitamPonieważ należę raczej do tych starszych,bardzo mnie się podoba treść zaproszenia jaką napisał Kudi.No i oczywiście deklaruję złożenie swojego podpisu pod dokumentem.I tak jak kolega HUBERTUS będę miał raczej daleko do Kościana,także proszę o przesłanie Pocztą Polską.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wilhelm6 Napisano 4 Czerwiec 2004 Share Napisano 4 Czerwiec 2004 WItam!Również proszę o statut na skrzynkę - 6wilhelm@interia.plpozdrawiamwilhelm6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monti Napisano 4 Czerwiec 2004 Autor Share Napisano 4 Czerwiec 2004 Zaraz umieszcze statut na mojej byBej stronie i podam linkPozdrMonti Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edik Napisano 4 Czerwiec 2004 Share Napisano 4 Czerwiec 2004 Witam!Tak sie sklada, ze mieszkam w Koscianie i chetnie bym sie spotkal z Wami wszyskimi. Eksploracja i tematyka undergroundowa zajmuje si jakies 12 lat. Po za tym jestem czlonkiem TMZK(Towarzystwa Milosnikow Ziemi Koscianskiej)... :-)Pozdrawiam.Krzysiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monti Napisano 4 Czerwiec 2004 Autor Share Napisano 4 Czerwiec 2004 http://www.monterro.prv.pl/statut.docTen adres skopiowac jako adres strony i wyswietli sie statut.pozdrawiamMonti Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1AIR1 Napisano 4 Czerwiec 2004 Share Napisano 4 Czerwiec 2004 MontiTen link chyba nie działa.Albo też jest za dużo chętnych.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monti Napisano 4 Czerwiec 2004 Autor Share Napisano 4 Czerwiec 2004 Moze duzo chetnych :))))))))Wystarczy kliknac na ten link co podalem a wyswietli sie statut.U mnie dziala.(Przepraszam za brak polskich znakow w poscie ale cos mi w kompie sie porabalo)pozdrawiamMonti Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HUBERTUS 1656 Napisano 4 Czerwiec 2004 Share Napisano 4 Czerwiec 2004 Kudi możesz mi powiedzieć co miało oznaczać to stwierdzenie:ale mysle ze nowa jakosc ktora powinna zaistniec w srodowisku powinna sie cechowac szacukiem do zabytkow, ich ochrona, badaniem historii, a nie chamska dewastacja. mysle ze potrzeba zdrowego podejscia do faktu, ze to co zostalo nam po zaborach i wojnach powinno sluzyc tym, ktorzy po nas przyjda. Uzywanie ladunkow wybuchowych nie jest wcale proba wyjasnienia zagadek historii tylko zatarciem sladow.".Czy to było do mnie,czy to jakieś wolne przemyślenie bo nie bardzo rozumiem o co ci biega,będe zobowiązany za wytłumaczenie mi tego zdania.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
torba5 Napisano 4 Czerwiec 2004 Share Napisano 4 Czerwiec 2004 Witam ! Ze statutem już się zapoznawałem ze dwa razy cały czas jestam za,nie wiem jeszcze gdzie jest Kościan,ale na pewno tam będe jeśli wszystko wypali.Acha od mojej strony jest troje chętnych,wszyscy powinni być na miejscu 18-stego.Jak co to mam jeszcze jedno miejsce w samochodzie mogę kogoś ze Śląska zabrać.Łącze wyrazy szacunku Rafi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kudi Napisano 4 Czerwiec 2004 Share Napisano 4 Czerwiec 2004 hubertus nie to nie bylo do Ciebie personalnie. nie znam Cie przeciez osobiscie (chyba), nie wiem czym sie zajmujesz i w jaki sposob dzialasz :)to bylo oglnie. po prostu mysle ze dobrze byloby gdyby poszukiwacze byli postrzegani jako badacze historii, a nie dewastatorzy. pozdrrobert_kudelski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
torba5 Napisano 4 Czerwiec 2004 Share Napisano 4 Czerwiec 2004 Zapomniałem dodać że siedzę w poligrafii i ten temat byłby z głowy Rafi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YoWheris Napisano 4 Czerwiec 2004 Share Napisano 4 Czerwiec 2004 Kościan leży między Lesznem a Poznaniem.Edik jeśli cie pasuje to musimy się spotkać w naszym rodzinnym miasteczku i przygotować wszystko na przyjazd kolegów.Ja jestem z Bączkowskiego (na przeciw bramy stadionu)30/1 jakbyś mnie szukał.Pytaj o Sebastiana.Albo nr. kontaktowy dla ciebie: 608-480-916 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rorvik Napisano 4 Czerwiec 2004 Share Napisano 4 Czerwiec 2004 WitamJak tylko nic mi nie wyskoczy przyjadę napewno!Pozdrawiamrorvik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.