Frozzer Napisano 25 Maj 2004 Share Napisano 25 Maj 2004 8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frozzer Napisano 25 Maj 2004 Share Napisano 25 Maj 2004 9 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frozzer Napisano 25 Maj 2004 Share Napisano 25 Maj 2004 10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zelig Napisano 25 Maj 2004 Share Napisano 25 Maj 2004 Szkoda ... (słów)Ktoś już zajął się identyfikacją? Coś (oficjalnie) dzieje się dalej w temacie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forteca Napisano 25 Maj 2004 Share Napisano 25 Maj 2004 Pod koniec tygodnia, żeby niczego nie zepsuć... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szarobury Napisano 25 Maj 2004 Share Napisano 25 Maj 2004 Pisałem już o tym na cafe militaria na Allegro, teraz dodałem link do Forum Odkrywcy, to jest prawie na 100 % ten gośc- dziwnym trafem, po ujawnieniu tego tematu gosć zdjął te aukcje. W moim poście na allegro są linki do zakończonych aukcji.Gościem powinien zająć się prokurator, bo nie miał zgody na poszukiwania i wydobycie, nie powiem co powinni z nim zrobić prawdziwi kolekjonerzy i miłośnicy historii.To jest koszmar, jakim trzeba być sępem, jaką hieną, jak ja bym go dorwał.... to też bym go kotwicą...szarobury Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek_(PL) Napisano 25 Maj 2004 Share Napisano 25 Maj 2004 ehhhh...szkoda gadać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 25 Maj 2004 Share Napisano 25 Maj 2004 Nie wiem jak wam ale mi działanie kotwicą bardziej przypomina metodę złomiarza a nie handlarza. Dlatego ja bym raczej nie oskarżał pochopnie tego pacjenta z allegro.Ale kto wie!? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michał ł Napisano 25 Maj 2004 Share Napisano 25 Maj 2004 ale pocieszające jest, że znalazło się na allegro a nie na złomowcu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 26 Maj 2004 Share Napisano 26 Maj 2004 Samolot od wczoraj ochraniany jest przez firmę ochroniarską. Wkrótce rozpocznie się akcja wydobycia. Akcja przeprowadzona będzie przez Muzeum LOtnictwa z Krakowa. Jeśli ktoś posiada części z tego samolotu proszę o skontaktowanie się z dyrektorem muzeum p. Radwanem i przekazanie części do muzeum. Ten samolot ma wartość jako całość, poszczególne części, traktowane przez kolekcjonerów jako pamiątka położona na pułce w domu nie mają zbyt wielkiej wartości.Wisiel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 26 Maj 2004 Share Napisano 26 Maj 2004 Części widoczne na zdjęciach zostały zabezpieczone. Narzedzia złodziejskie zostały zabrane na policję, sprawą zajmuje sie prokurator. PZDR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 26 Maj 2004 Share Napisano 26 Maj 2004 A konstrukcja została zlikwidowana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frozzer Napisano 26 Maj 2004 Share Napisano 26 Maj 2004 a jest szansa ze w wodzie jest caly w miare wrak, ze skrzydlami, korpusem itp??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 26 Maj 2004 Share Napisano 26 Maj 2004 na pewno nie ma ogona, i kabiny bo ją wydarli. Nie wiem co jeszcze zostało wydarte z samolotu. Przypuszczam ,że jest silnik i korpus, i pewnie działka i km. On jest dosyc głeboko około 3-4 metrów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iglanadon Napisano 26 Maj 2004 Share Napisano 26 Maj 2004 nie ma owiewki kabiny bo przy ladowaniu awaryjnym z regóły była ona odrzucana przez pilota, k/m-ów też nie ma bo foka a prawdopodobnie jest to foka była wyposażona w 4 działka 20mm, a jak jeszcze do tej swojej sensacji" dodasz gdzie to jest to juz go rozkradna do końca i to nie miejscowe zbieracze złomu co płyną na tratwie i grzebią bosaczkiem tylko bardziej wyspecjalizowana ekipa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 26 Maj 2004 Share Napisano 26 Maj 2004 Jeżeli jest to rzeczywiście foka, to gosciu z allegro nie ma z tym nic wspólnego. Ta jego owiewka pochodziła ze 109-tki. Porównajcie sobie wygląd kabiny z Wulfa i z bf 109.pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 26 Maj 2004 Share Napisano 26 Maj 2004 Nie podam miejsca a foka mała 4 działka i 2 km 13 mmm i sie nie martw na razie jest bezpieczna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 26 Maj 2004 Share Napisano 26 Maj 2004 ten post wyżej do iglanadona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iglanadon Napisano 26 Maj 2004 Share Napisano 26 Maj 2004 akurat znam to miejsce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 26 Maj 2004 Share Napisano 26 Maj 2004 Do Peter1, od jutra powinna być ekipa z Muzeum Lotnictwa, jak możesz to się z nimi skontaktuj i przekaż zabezpieczone części. PAku81 zaś sprzedawał części z jakiegoś innego samolotu -Me109. Też ich szkoda, ale to nie on obrobił FW190.CO do Twojego postu to lepiej na rpzyszłość objawiać takie rzeczy na forum publicznym dopiero po wydobyciu. W okolicy pojawiło się kilka osób nie związanych z Muzeum Lotnictwa, konieczne było wynajęcie firmy ochroniarskiej (policja słabo się spisywała i prawdopodobnie poleci miejscowy komendant).PZDR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 26 Maj 2004 Share Napisano 26 Maj 2004 Wiatam, dziekuję tym którzy mieli odwagę mnie trochę bronić, szczerze to jestem tu pierwszy raz- dzięki Wisiel BARDZO MU ZA TO DZIĘKUJĘ. Chcę powiadomić wszystkich, że moja kabina z allegro została znaleziona ok. 6 lat temu na torfowiskach podczas grzybobrania. Ale ja tez widzę, że teraz jest pełno złomiarzy w lesie oni wszystko biorą jak leci na złom, aż czasem szkoda niektórych rzeczy i serce się kroi. O tym, że znaleziono samolot gdzieś w Polsce nawet nie wiedzaiłem , a to że zamknołem aukcje to czysty zbieg okoliczności . Paku81 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monti Napisano 26 Maj 2004 Share Napisano 26 Maj 2004 A może to jest od tego samolotu???????http://www.allegro.pl/show_item.php?item=25837481 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 26 Maj 2004 Share Napisano 26 Maj 2004 A może to jest opisane po hiszpańsku? A moze to jest od czegoś innego? Zaraz na kolejnego goscia wszyscy wsiądą. Na allegro jest w tej chwili sporo jakiegos złomu, który mozna by przypisac do tej nieszczęsnej foczki.pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 26 Maj 2004 Share Napisano 26 Maj 2004 MLP czuwa :-)co będzie dalej, to się okaże Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zelig Napisano 27 Maj 2004 Share Napisano 27 Maj 2004 Paku81 > A na którym torfowisku rosną takie grzyby"? Mógłbyś się przyznać, naiwnie pytam... Albo przynajmniej powiedz, w którym rejonie naszej pięknej ojczyzny odbyło się to grzybopolowanie - będzie sobie można powyobrażać... (że nie tylko kabina tam leży) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.