Gość Napisano 20 Maj 2004 Share Napisano 20 Maj 2004 Cześć! dzisiaj miałem okazję być przy zabezpieczaniu resztek niemieckiego samolotu zestrzelonego w 1944 r. Leżał sobie spokojnie w bagnie wraz z pilotem przez 60 lat.Dopóki jakieś sk....syny nie dowiedziały sie o nim. Ale od początku : prawdopodobnie to Fw -190 zstrzelony latem 44 roku, pilot usiłował lądwować awaryjnie w polu, z samolu dymiło sie, trafił w bagno i juz tam został. podobno w latach 60 okoliczni chłopi amputowali z samolotu wystający ogon. Jacyc popierzeńcy dowiedzieli sie niedawno o tym i za pomoca metalowej kotwicy wyciagali kawałki samolotu i niestety pilota. Do okoła było pełno wyszarpanych części metalowych samolotu, kabli, oprzyrzadowania, resztki munduru, pasów parcionych itp. Niestety leżała tez noga w bucie i różne kości.Zabezpieczyliśmy części w miescowym urzedzie gminy. Nie wiem jak mozna zdewastować w taki sposób samolot, który prawdopodobnie przetrwał w całości tyle lat. Stan części wręcz idealny.Juz zainteresowali sie tym goście z instytutu historii lotnictwa, którzy są zainteresowani wyjęciem wraku z bagna. Dodam jeszcze że nawet kości sa w bdb stanie - mówie Wam niesamowite przeżycie nawte z przwodów czuc był zapach paliwa. PZDR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michał ł Napisano 20 Maj 2004 Share Napisano 20 Maj 2004 Co to za instytut historii lotnictwa??czymś takim mogłoby się zająć Muzeum Lotnictwa lub np Fundacja Polskie Orły (prywatna, ale już sprawdzona że potrafi bez przekrętu się zaopiekować samolotami) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frozzer Napisano 20 Maj 2004 Share Napisano 20 Maj 2004 beda zdjecia?czekam na dalsze relacje :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 20 Maj 2004 Share Napisano 20 Maj 2004 Robiłem zdjęcia jak wywolam to rzuce na forum. Nie wiem co to za instytut ale dzis po południu przyjechali jacys goście na werszawskich numerch i tak sie przedstawili razem policjantem który miał im pokazac to miejsce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jack61 Napisano 20 Maj 2004 Share Napisano 20 Maj 2004 A pismaków nie było ? dziwne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zelig Napisano 21 Maj 2004 Share Napisano 21 Maj 2004 A w którym bagnie? Można tam przyjechać? (porobić zdjęcia oczywiście..) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frozzer Napisano 21 Maj 2004 Share Napisano 21 Maj 2004 Peter - ci goscie to moze byc sciema, ani sie obejzysz jak samolotu juz nie bedzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jack61 Napisano 21 Maj 2004 Share Napisano 21 Maj 2004 A czy ktoś wie co to za = instytut historii lotnictwa =prawdę mówiąc o czymś takim nie słyszałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frozzer Napisano 24 Maj 2004 Share Napisano 24 Maj 2004 http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=1762625czy to to samo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kloki Napisano 24 Maj 2004 Share Napisano 24 Maj 2004 Właśnie znalazłem te same aukcje i chciałem wątek odkopać, ale widzę że kolega Frozzer mnie wyprzedził.Bardzo prawdopodobne, że ten koleś właśnie z tamtąd swoje fanty" wyciągnął.. Wrrrrr.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacenty2004 Napisano 24 Maj 2004 Share Napisano 24 Maj 2004 Instytut handlarzy i złomiarzy. J. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 25 Maj 2004 Share Napisano 25 Maj 2004 mam już zdjecia spróbuję je zamieścić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 25 Maj 2004 Share Napisano 25 Maj 2004 tylko jak to zrobić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 25 Maj 2004 Share Napisano 25 Maj 2004 musisz sie zarejestrowac i zalogowac..Sv Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frozzer Napisano 25 Maj 2004 Share Napisano 25 Maj 2004 albo mi podeslac ja zameiszczefrozzer@interia.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 25 Maj 2004 Share Napisano 25 Maj 2004 Wysłałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 25 Maj 2004 Share Napisano 25 Maj 2004 i gdzie te fotki?Sv Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frozzer Napisano 25 Maj 2004 Share Napisano 25 Maj 2004 oto foty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frozzer Napisano 25 Maj 2004 Share Napisano 25 Maj 2004 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frozzer Napisano 25 Maj 2004 Share Napisano 25 Maj 2004 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frozzer Napisano 25 Maj 2004 Share Napisano 25 Maj 2004 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frozzer Napisano 25 Maj 2004 Share Napisano 25 Maj 2004 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frozzer Napisano 25 Maj 2004 Share Napisano 25 Maj 2004 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frozzer Napisano 25 Maj 2004 Share Napisano 25 Maj 2004 6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frozzer Napisano 25 Maj 2004 Share Napisano 25 Maj 2004 7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.