Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 687
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
Nauczyłem ją spiewać mojego synusia kochanego... Pani w przedszkolu pyta - Dzieci znacie jakieś piosenki? A synuś mój kochany - Taaaaak. Znam jedną bardzo faaaaaaaajną, tato mnie nauczył.
A potem pani do mnie - Nie powinen uczyć dziecko akich" piosenek. Dlaczego? - zapytałem. A Majteczki w kropeczki", których nauczył sie w przedszkolu są Ok?
I chryja, kwasy...
Napisano
witam:)
Lato 2000/2001
unitarka- JW 2378 Żary
szkółka kierowców - Grupa koło Grudziąca
liniówka - JW 2399 10 BKPanc, samodzielny pluton łączności 1 batalionu czołgów- Świętoszów
Pozdrawiam:)
Napisano
Witam, JW 2337 Dywizjon Rakiet Taktycznych Kostrzyn n/O
Jesien 83-85 druga bateria startowa u porucznika Tadeusza Owczarskiego ( Tadek afera ) :-)
  • 2 weeks later...
Napisano

Witam i pozdrawiam.
Służyłem w JW 3001 Kożuchów, ! 13 Pułk Zmechanizowany, 7 kpz, kierowca BWP, Jesień 86-88. Miałem zajefajną załogę. Mile wspominam te czasy, może któryś z kumpli to przeczyta i się odezwie. Pozdrawiam.Leszek K.

Napisano

Jeszcze jedna fotka prawie całej 7 kompani piechoty zmechanizowanej na Dywizyjnym Ośrodku Szkolenia Ogniowego Bieżyce, jak ktoś się rozpozna to pisać: lesiany@wp.pl.
Mam trochę więcej fotek.

• 3 weeks later...
Napisano
COSSTWL Oleśnica jesień 1983 , Samodzielna Eskadra DWL Warszawa - koszary w lasku na Kole, lotnisko na BemowieBemowo , przeniesiona do Poznania Eskadra DWL Ławica JW 1902 w latach 83-85 ---starszy mechanik urządzeń osprzetu samolotu MIG2 - jeśli ktoś był w tych jednostkach w w/w latach prosze o kontakt
Napisano
COSSTWL Oleśnica jesień 1983 , Samodzielna Eskadra DWL Warszawa - koszary w lasku na Kole, lotnisko na BemowieBemowo , przeniesiona do Poznania Eskadra DWL Ławica JW 1902 w latach 83-85 ---starszy mechanik urządzeń osprzetu samolotu MIG2 - jeśli ktoś był w tych jednostkach w w/w latach prosze o kontakt
Napisano

Witam!
Czas służby 26.10.1979 - 15.10.1981
JW 4808 Gołdap - elew
JW 5662 Gdynia Grabówek
JW 1050 Puck (Rzucewo)(21 doar)
JW ____ Rowy (69 doar)
Poligon Koczała Lotnisko
JW 1068 Wejherowo (Dąbrówka) (25 doar)
JW ____ Smołdzino (45 doar)
JW ____ Sobieszewo (23 doar)

Operator AKKORD-u przeważnie przy Wołchowie poza Rowami gdzie była Newa

Napisano
Pozdrawiam kolegów z 7 kompani JW 3699 Kolobrzeg Jesień 82-84 co uwas słychać.Mam 2 zdjęcia z tego okresu całej kompani jak ktoś się odezwie to może je załaduje na strone.
Napisano
Służyłem w JW 1223,J 95-Z 97, k.rem.,pluton samochodowy,d-ca plutonu:chor.Bagniuk, drużyny w której byłem - sierżant Gołębiewski (pozdro dla kadry kompanii remontowej).Kolego Kracek21 pozdro dla Ciebie
Napisano
Witam kolego m4sherman. Napisz kiedy miałeś zaszczyt przebywać w 8 pplot. Ja byłem w 2 dywizjonie; 21 bat. startowa pod wodzą kpt. Janusza Gila. Pozdrawiam wszystkich obecnych i byłych żołnierzy z JW 1223 Koszalin. Szczególne pozdrowienia dla sierżanta Sławka Szemisa - spoko człowiek.
Napisano

Oto moja załoga (OSA): od lewej mł.chor. Dębowiecki, sierż. Szemis, szer. Porzeziński (kracek21), szer. Nitka, szer. Dondelski. Zdjęcie z poligonu w Wicku Morskim.