Skocz do zawartości

TK-3

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 327
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Mam pytanie - w TK-3 na przedniej,srodkowej, ukosnej plycie pancerza nad gniazdem reflektora montowane bylo okucie w ksztalcie jakby litery L".To samo okucie montowano pozniej takze w TKS'ach.Do czego ono sluzylo?
Pytanie lame, ale nigdzie nie ma zadnej na ten temat informacji.
Pozdrowienia
Grendel
Napisano
Przydałoby się zdjęcie, prawdę mówiąc z tego opisu nie wiem ni w ząb o co Ci chodzi...
Mam nadzieję, że nie o mocowanie dla szperacza ;) ...
  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
  • 4 weeks later...
Napisano
Mam pytanie, przy dwóch zdjęciach wstawionych przez Bodzia00000 jest podpis - OC Wieluń...
pochodzę z Wielunia, ale o żadnym obozie ćwiczeń nigdy nie słyszałem... może mi ktoś przybliżyć temat?
od kiedy, jak długo trwały te ćwiczenia, gdzie wojsko stacjonowało dokładnie....
domyślam się ze chodzi o 10 Batalion ze Zgierza... czy jeszcze może wcześniej były jakieś ćwiczenia 1 Pułku?
serdecznie dziękuję !!
  • 2 weeks later...
Napisano

Witam serdecznie forumowiczów.
Pytanko mam odnośnie tego TEKA, wiem że przedstawia wóz szwadronu czołgów rozpoznawczych 10 BK, prawdopodobnie w czołgu dowódca szwadronu por.Ziemski ale zastanawia mnie jedna rzecz, ukształtowanie pancerza na wysokości wizjera kierowcy, albo jakoś dzinie cień padł na tą fotkę albo ten Tek jakiś dziwny, chodzi o miejsce dokładnie nad przymocowaną łopatą. Co myślicie o tym?

Napisano
Koledze Piechot2006 nie chcialo sie odrobine pobawic sie jakims programem graficznym i wydawalo mu sie, ze cien klapy wizjera jest przedluzeniem jego otworu.Zdaje sie, ze o to chodzilo.
Pozdrowienia
Grendel

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie