Gość Napisano 9 Czerwiec 2003 Share Napisano 9 Czerwiec 2003 Okolice Pocwiardowki. Wim bo bylem ;) ale niestety juz po ekipie....Jezeli bys mial jakies informacje o tym to prosze o kontakt... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martini7505 Napisano 20 Październik 2010 Share Napisano 20 Październik 2010 Witam!Temat Bardzo Stary ,ale ostatnio byłem chwilkę w Lesie pod W.C. i nie wszustko wygrzebane!!!Znalazłem łuski z I WW do mosinka Z II WW również i to nan terenie może 5x5 metra.Zdetonowany zapał H.Z.05 Dr.13 i troszkę odłamków!Mieszkam kilkanaście km.od Woli i jeśli ktoś ma jakieś bliższe info na temat bitew w tym terenie,może mapki i Oczywiście Ochotę na wsólne zwiedzanie to ja Bardzo Chętnie!!! I fajnie było by poznać Kogoś z okolic kto Lubi pogrzebać w Historii.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebahol Napisano 20 Październik 2010 Share Napisano 20 Październik 2010 Witam.Chodzilem tam troszke i znalazlo sie troszke fantow.Przewaznie luski i to w setkach.Odznaka strzelca z wrzesnia guzik carski manierka polska i inne pierdolki.Wydaje mi sie ze jeszcze da sie cos znalesc.A i jeszcze zostala mi luska do odebrania od pewnego starszego pana z Woli od polskiego dziala ktore tam staly w 39.Jeszcze bylo tam powstanie styczniowe o ktorym niestety malo wiadomo.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martini7505 Napisano 24 Październik 2010 Share Napisano 24 Październik 2010 Witam!Sebahol,Jesteś może z okolic W.Cyrusowej?Może udałoby się wspólnie pośmigać? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sam Napisano 14 Listopad 2010 Share Napisano 14 Listopad 2010 Witam jak coś to ja jestem z okolic Strykowa dajcie znać na gg 12280627 to razem możemy pośmigać. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukplucien Napisano 1 Maj 2013 Share Napisano 1 Maj 2013 WitamInteresuje się historią Niesułkowa Kolonii i Niesułkowa.Bardzo zaciekawiły mnie opowieści przekazane przez użytkownika Tomasz70. Niesułków jest moja rodzinna miejscowością i miejscem zamieszkania. Chciałbym dowiedzieć sie o ile to możliwe jakie jest nazwisko wspomnianego wcześniej uzytkownika i jak nazywają się jego dziadkowie. W zamian dostarczyłbym wielu ciekawych historyjek z czasów II wojny światowej i nie tylko z terenu mojej miejscowości.Z góry dziękuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz70 Napisano 8 Maj 2013 Share Napisano 8 Maj 2013 lukplucien - p prostu napisz do mnie mail'a na priva. :)Pozdrawiam.Tomasz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukplucien Napisano 24 Kwiecień 2015 Share Napisano 24 Kwiecień 2015 Tomasz70 mógłbym dostać od Cb twój adres mailowy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miq Napisano 10 Wrzesień 2015 Share Napisano 10 Wrzesień 2015 lukplucien tez jestem z Niesułkowa Kolonii ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.