Gość Napisano 9 Czerwiec 2003 Napisano 9 Czerwiec 2003 Okolice Pocwiardowki. Wim bo bylem ;) ale niestety juz po ekipie....Jezeli bys mial jakies informacje o tym to prosze o kontakt...
Martini7505 Napisano 20 Październik 2010 Napisano 20 Październik 2010 Witam!Temat Bardzo Stary ,ale ostatnio byłem chwilkę w Lesie pod W.C. i nie wszustko wygrzebane!!!Znalazłem łuski z I WW do mosinka Z II WW również i to nan terenie może 5x5 metra.Zdetonowany zapał H.Z.05 Dr.13 i troszkę odłamków!Mieszkam kilkanaście km.od Woli i jeśli ktoś ma jakieś bliższe info na temat bitew w tym terenie,może mapki i Oczywiście Ochotę na wsólne zwiedzanie to ja Bardzo Chętnie!!! I fajnie było by poznać Kogoś z okolic kto Lubi pogrzebać w Historii.Pozdrawiam
sebahol Napisano 20 Październik 2010 Napisano 20 Październik 2010 Witam.Chodzilem tam troszke i znalazlo sie troszke fantow.Przewaznie luski i to w setkach.Odznaka strzelca z wrzesnia guzik carski manierka polska i inne pierdolki.Wydaje mi sie ze jeszcze da sie cos znalesc.A i jeszcze zostala mi luska do odebrania od pewnego starszego pana z Woli od polskiego dziala ktore tam staly w 39.Jeszcze bylo tam powstanie styczniowe o ktorym niestety malo wiadomo.Pozdrawiam
Martini7505 Napisano 24 Październik 2010 Napisano 24 Październik 2010 Witam!Sebahol,Jesteś może z okolic W.Cyrusowej?Może udałoby się wspólnie pośmigać? Pozdrawiam
sam Napisano 14 Listopad 2010 Napisano 14 Listopad 2010 Witam jak coś to ja jestem z okolic Strykowa dajcie znać na gg 12280627 to razem możemy pośmigać. Pozdrawiam
lukplucien Napisano 1 Maj 2013 Napisano 1 Maj 2013 WitamInteresuje się historią Niesułkowa Kolonii i Niesułkowa.Bardzo zaciekawiły mnie opowieści przekazane przez użytkownika Tomasz70. Niesułków jest moja rodzinna miejscowością i miejscem zamieszkania. Chciałbym dowiedzieć sie o ile to możliwe jakie jest nazwisko wspomnianego wcześniej uzytkownika i jak nazywają się jego dziadkowie. W zamian dostarczyłbym wielu ciekawych historyjek z czasów II wojny światowej i nie tylko z terenu mojej miejscowości.Z góry dziękuje
Tomasz70 Napisano 8 Maj 2013 Napisano 8 Maj 2013 lukplucien - p prostu napisz do mnie mail'a na priva. :)Pozdrawiam.Tomasz.
lukplucien Napisano 24 Kwiecień 2015 Napisano 24 Kwiecień 2015 Tomasz70 mógłbym dostać od Cb twój adres mailowy?
miq Napisano 10 Wrzesień 2015 Napisano 10 Wrzesień 2015 lukplucien tez jestem z Niesułkowa Kolonii ;)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.