Jump to content

Co to może być za pistolet

Guest maciekk26

Recommended Posts

Wiem że ten pistolet jest niemiecki bo ma swastykę. Jest wyprodukowany w 1938 roku, sygnałowy. Chciałem się zorientować jaka jest jego nazwa i ile może on kosztować.

Lewituje - to znaczy unosi się nad powierzchnią bez pomocy czynników zewnętrznych. Siłą woli się unosi.
... i stąd
zapewne...
...brak cienia. Cień jest gdzieś dalej - poza kadrem.
I stąd też moje gratulacje - bo to ciekawy egzemplarz jest.

czy teraz rozumiesz?
(To było wytłumaczenie w wersji poszerzonej, ale mogę Ci to jeszcze raz wytłumaczyć w telegraficznym skrócie)

A czy ktoś się czepia?
To oczywiste, że ten przyrząd, którego działanie byłeś łaskaw tak zgrabnie przybliżyć, jest znanym powszechnie pożeraczem cieni. Raz zlikwidowane już nigdy nie wrócą.

Jak rozumiem, w charakterze flesza występuje tutaj ta kartka papieru pod spodem?

Eee... nie chce mi się iść do piwnicy bo zapodał bym wam fotkę mojego - stan o niebo lepszy ,a do tego wyjęty w 1945 r. z czołgu zniszczonego w mojej miejscowości :) Jak będę przy okazji w piwnicy to zrobię fotki.
Moja rakietnica to ta popularniejsza wersja - z cieniem :D

pzdr

bjar_1

hehehe... No jak byłbyś łaskaw zrobić fotki to fajnie by było. Pewnie piekny stan, byłoby na co popatrzec :) A tak swoja droga, to co chwila jakies nowe fanty wychodza na swiatło dzienne z twoich nieograniczonych piwnic :) (puszki, maski, rakietnica) Zastanawiałeś się nad jakimś muzeum bjar? :P

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...

Important Information