Guest Posted April 26, 2004 Share Posted April 26, 2004 Wiem że ten pistolet jest niemiecki bo ma swastykę. Jest wyprodukowany w 1938 roku, sygnałowy. Chciałem się zorientować jaka jest jego nazwa i ile może on kosztować. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kloki Posted April 26, 2004 Share Posted April 26, 2004 mógłbyś dodać fotkę? jeżeli nie możesz (bo jestes niezalogowany), to prześlij mi ją na maila kklokki@wp.pl Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciekk26 Posted April 26, 2004 Share Posted April 26, 2004 Chcę wysłać to zdjęcie ale ma rozdzielczość 800na 600 i nie wiem jak to zmienić bo cały czas mnie wyrzuca z tym zdjęciem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciekk26 Posted April 26, 2004 Share Posted April 26, 2004 Fotkę ci już posłałem. pOzdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciekk26 Posted April 26, 2004 Share Posted April 26, 2004 Każdemu zainteresowanemu poślę skana na skrzynkę, bo nie mogę pokazać tego zdjęcia bo mam go zapisanego w rozdzielczości 800 na 600 Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciekk26 Posted April 26, 2004 Share Posted April 26, 2004 To jest to zdjęcie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
K.Abt. Posted April 26, 2004 Share Posted April 26, 2004 Bardzo ciekawy egzemplarz rakietnicy. Nie rzuca cienia... No - ale, to pewnie dlatego, że lewituje. Gratulacje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciekk26 Posted April 26, 2004 Share Posted April 26, 2004 A to masz na myśli mówiąc że on lewituje. Nie rozumiem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kloki Posted April 26, 2004 Share Posted April 26, 2004 To wygląda mi na Flarepistol M-43 Kaliber 25 mm.Pozdr. kloki Link to comment Share on other sites More sharing options...
K.Abt. Posted April 27, 2004 Share Posted April 27, 2004 Lewituje - to znaczy unosi się nad powierzchnią bez pomocy czynników zewnętrznych. Siłą woli się unosi. ... i stądzapewne......brak cienia. Cień jest gdzieś dalej - poza kadrem.I stąd też moje gratulacje - bo to ciekawy egzemplarz jest.czy teraz rozumiesz? (To było wytłumaczenie w wersji poszerzonej, ale mogę Ci to jeszcze raz wytłumaczyć w telegraficznym skrócie) Link to comment Share on other sites More sharing options...
pomsee Posted April 27, 2004 Share Posted April 27, 2004 Az sie prosi o jakis clip z tym lewitujacym pistoletem... Link to comment Share on other sites More sharing options...
K.Abt. Posted April 27, 2004 Share Posted April 27, 2004 Widzisz? - nie tylko ja potrafię docenić tą rakietnicę.Gdybyś miał jeszcze jakiś egzemplarz, który nie daje odbicia w lustrze - to sam był kupił. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jack61 Posted April 27, 2004 Share Posted April 27, 2004 Czepiacie sie gościa przeciez cien zszedł razem z rdzą w czasie kapieli oczyszczającej Link to comment Share on other sites More sharing options...
kloki Posted April 27, 2004 Share Posted April 27, 2004 A o co wogole wam tu chodzi z tym lewitujacym pistoletem?! W aparacie znajduje się tzw. flesz" który po naciśnięciu takiego specjalnego przycisku potrafi błysnąć czasem, przez co nie widać cienia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
K.Abt. Posted April 27, 2004 Share Posted April 27, 2004 A czy ktoś się czepia?To oczywiste, że ten przyrząd, którego działanie byłeś łaskaw tak zgrabnie przybliżyć, jest znanym powszechnie pożeraczem cieni. Raz zlikwidowane już nigdy nie wrócą.Jak rozumiem, w charakterze flesza występuje tutaj ta kartka papieru pod spodem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted April 27, 2004 Share Posted April 27, 2004 a chcesz go sprzedać ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bjar_1 Posted April 27, 2004 Share Posted April 27, 2004 Eee... nie chce mi się iść do piwnicy bo zapodał bym wam fotkę mojego - stan o niebo lepszy ,a do tego wyjęty w 1945 r. z czołgu zniszczonego w mojej miejscowości :) Jak będę przy okazji w piwnicy to zrobię fotki.Moja rakietnica to ta popularniejsza wersja - z cieniem :Dpzdrbjar_1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kloki Posted April 27, 2004 Share Posted April 27, 2004 hehehe... No jak byłbyś łaskaw zrobić fotki to fajnie by było. Pewnie piekny stan, byłoby na co popatrzec :) A tak swoja droga, to co chwila jakies nowe fanty wychodza na swiatło dzienne z twoich nieograniczonych piwnic :) (puszki, maski, rakietnica) Zastanawiałeś się nad jakimś muzeum bjar? :P Link to comment Share on other sites More sharing options...
bjar_1 Posted April 27, 2004 Share Posted April 27, 2004 Czekajta ,idę do piwnicy ,wait a minyts! Link to comment Share on other sites More sharing options...
bjar_1 Posted April 27, 2004 Share Posted April 27, 2004 Fabryka 'ac' ,rok 1941 ,pełno waffenamtów" i innego badziewia -________________________________________________________ Link to comment Share on other sites More sharing options...
bjar_1 Posted April 27, 2004 Share Posted April 27, 2004 oczywiście profesjonalnie zdekowany :D___________________________________________________pzdrbjar_1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kloki Posted April 27, 2004 Share Posted April 27, 2004 Łooo.... tego mi było dziś trzeba :P To chyba ta sama co ta lewitująca" (hahahhaa).. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bjar_1 Posted April 27, 2004 Share Posted April 27, 2004 Nie... no co ty - lajtowy cień jest :) ,ale stan trochę lepszy od tamtej nie? :P Link to comment Share on other sites More sharing options...
michalczewski Posted April 27, 2004 Share Posted April 27, 2004 W sumie to w full oksydzie chodza po 300zl Link to comment Share on other sites More sharing options...
kloki Posted April 27, 2004 Share Posted April 27, 2004 No rewelacja!! Tzn. no.. może być, ale lepsze się trafiają w magazynach. ;) No.. Ale różni się żeczywiście tym felernym cieniem, ale cóż tu poradzić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.