Skocz do zawartości

Co to może być za pistolet

Gość maciekk26

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Wiem że ten pistolet jest niemiecki bo ma swastykę. Jest wyprodukowany w 1938 roku, sygnałowy. Chciałem się zorientować jaka jest jego nazwa i ile może on kosztować.
Napisano
Lewituje - to znaczy unosi się nad powierzchnią bez pomocy czynników zewnętrznych. Siłą woli się unosi.
... i stąd
zapewne...
...brak cienia. Cień jest gdzieś dalej - poza kadrem.
I stąd też moje gratulacje - bo to ciekawy egzemplarz jest.

czy teraz rozumiesz?
(To było wytłumaczenie w wersji poszerzonej, ale mogę Ci to jeszcze raz wytłumaczyć w telegraficznym skrócie)
Napisano
Widzisz? - nie tylko ja potrafię docenić tą rakietnicę.
Gdybyś miał jeszcze jakiś egzemplarz, który nie daje odbicia w lustrze - to sam był kupił.
Napisano
A o co wogole wam tu chodzi z tym lewitujacym pistoletem?! W aparacie znajduje się tzw. flesz" który po naciśnięciu takiego specjalnego przycisku potrafi błysnąć czasem, przez co nie widać cienia.
Napisano
A czy ktoś się czepia?
To oczywiste, że ten przyrząd, którego działanie byłeś łaskaw tak zgrabnie przybliżyć, jest znanym powszechnie pożeraczem cieni. Raz zlikwidowane już nigdy nie wrócą.

Jak rozumiem, w charakterze flesza występuje tutaj ta kartka papieru pod spodem?
Napisano
Eee... nie chce mi się iść do piwnicy bo zapodał bym wam fotkę mojego - stan o niebo lepszy ,a do tego wyjęty w 1945 r. z czołgu zniszczonego w mojej miejscowości :) Jak będę przy okazji w piwnicy to zrobię fotki.
Moja rakietnica to ta popularniejsza wersja - z cieniem :D

pzdr

bjar_1
Napisano
hehehe... No jak byłbyś łaskaw zrobić fotki to fajnie by było. Pewnie piekny stan, byłoby na co popatrzec :) A tak swoja droga, to co chwila jakies nowe fanty wychodza na swiatło dzienne z twoich nieograniczonych piwnic :) (puszki, maski, rakietnica) Zastanawiałeś się nad jakimś muzeum bjar? :P
Napisano
No rewelacja!! Tzn. no.. może być, ale lepsze się trafiają w magazynach. ;) No.. Ale różni się żeczywiście tym felernym cieniem, ale cóż tu poradzić.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie