vonadamski Posted April 25, 2004 Author Share Posted April 25, 2004 Witam!!!Co mi powiecie na temat tych krzyzykow. Znalezione w rejonie walk pierwszowojennych. Z tego co widze raczej prawoslawne i jest rok (produkcji???) Z gory DziekiZ powazaniem vonadamski Link to comment Share on other sites More sharing options...
vonadamski Posted April 25, 2004 Author Share Posted April 25, 2004 I zblizenie proby malegoCzekam na odpowiedziZ powazaniem vonadamski Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raned Posted April 25, 2004 Share Posted April 25, 2004 To nie rok produkcji a rosyjska próba 84, resztę powiedziałeś sam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vonadamski Posted April 25, 2004 Author Share Posted April 25, 2004 Witam!!!Tak ale mi chodzi o date rzymską na ramionach lewym i prawym. Wychodzi mi 1890 ale ...Z powazaniem vonadamski Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raned Posted April 25, 2004 Share Posted April 25, 2004 To nie data to są jakieś prawosławne symbole, na których się nie znam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pomsee Posted April 25, 2004 Share Posted April 25, 2004 Jezeli krzyzyk jest rosyjski to watpliwe jest aby rok byl oznaczony cyframi rzymskimi. Moja teoria: Litery IC to po naszemu IS to znaczy ISUS (Jezus). XC to Chrystos (Chrystus) czyli pelny napis by wg. mojej teoriiwygladal: Jezus Chrystus".Pozdr :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
vonadamski Posted April 25, 2004 Author Share Posted April 25, 2004 Witam!!!Moze i macie racje. Powiem wam jedno ten mniejszy jest piekny, cudowny i wogole cool odlotowy. Az sie milo na niego patrzy.Czekam na dalsze podpowiedzi.Z powazaniem vonadamski Link to comment Share on other sites More sharing options...
pomsee Posted April 25, 2004 Share Posted April 25, 2004 No naprawde jest ładny :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacenty2004 Posted April 26, 2004 Share Posted April 26, 2004 Od razu widać, że w Dęblinie zaczął się sezon. J. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vonadamski Posted April 25, 2004 Author Share Posted April 25, 2004 Witam!!!Co mi powiecie na temat tych krzyzykow. Znalezione w rejonie walk pierwszowojennych. Z tego co widze raczej prawoslawne i jest rok (produkcji???) Z gory DziekiZ powazaniem vonadamski Link to comment Share on other sites More sharing options...
vonadamski Posted April 25, 2004 Author Share Posted April 25, 2004 Druga strona Link to comment Share on other sites More sharing options...
vonadamski Posted April 25, 2004 Author Share Posted April 25, 2004 Zblizenie proby. Dlugosc 3,8 szerokosc 2,4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
vonadamski Posted April 25, 2004 Author Share Posted April 25, 2004 Wysokosc 2,5 szerokosc 1,4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
vonadamski
Witam!!!
Co mi powiecie na temat tych krzyzykow. Znalezione w rejonie walk pierwszowojennych.
Z tego co widze raczej prawoslawne i jest rok (produkcji???)
Z gory Dzieki
Z powazaniem vonadamski
12 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.