Skocz do zawartości
  • -1

Łopatka piechoty

Pytanie

7 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Napisano

Nie wydaje mi się, żeby kryła się za tym „zła wola” forumowiczów, bo jest tu masa ludzi wybitnie znających się na różnych rzeczach i najczęściej, gdy jest coś do identyfikacji to z radością wszyscy rzucamy się do takich wątków.

Nie wiem, co to za łopatka, bo znam się na innych łopatkach, ale może w tej Twojej jest coś, z czym forumowicze po prostu nie dają sobie rady i wolą nic nie pisać niż wypisać jakieś androny.

• 0
Napisano
W dniu 30.08.2026 o 15:25, Marek lewarek napisał:

Witam, nie widzę sygnatur tam gdzie powinny być czy to LWP czy jednak coś innego? Z góry dziękuję 

IMG_20260830_152355.jpg

IMG_20260830_152414.jpg

IMG_20260830_152419.jpg

Nie wiem czy to ten sam, ale jest bardzo podobny...

Screenshot 2026-09-27 at 08-46-28 Deutsches Reich Wehrmacht _ 1. Weltkrieg _ Feldspaten _ gestempelt 1915 2-3 MA-Shops.png

27261_img_1622.jpg

• 0
Napisano

Niestety nie każda łopatka MUSI posiadać sygnatury i musisz przyjąć to do wiadomości tak więc identyfikacja polegać może na przedmiotach podobnych kształtem i domniemaniu że może być ruska, polska czy niemiecka. Podbijanie mija się z celem gdy faktycznie forumowicze nie posiadają wiedzy na ten konkretny temat. Możesz lubić, możesz nie rozumieć lecz trochę pokory.