Puszczyk12 Napisano %s o %s Napisano %s o %s Witam Przepraszam, że się pytam.Znalazlem po długich poszukiwaniach takie coś.Myslalem , że to pocisk ale wygląda to na brąz.Da się stwierdzić że ten element to pocisk czy co innego? Przepraszam
0 dejvid Napisano %s o %s Napisano %s o %s Już miałem coś podobnego spytałem o pomoc na forum i powiedzieli że to było używane gdy zrobiła sie dziura w garnku 1
0 Puszczyk12 Napisano %s o %s Autor Napisano %s o %s (edytowane) 46 minut temu, dejvid napisał: Już miałem coś podobnego spytałem o pomoc na forum i powiedzieli że to było używane gdy zrobiła sie dziura w garnku Dziękuję :) A wie Pan jaki jest przybliżony wiek? W każdym bądź razie miłego dnia :) Edytowane %s o %s przez Puszczyk12
0 Puszczyk12 Napisano %s o %s Autor Napisano %s o %s 24 minuty temu, Luckey13 napisał: A to nie jest po prostu pocisk po uderzeniu w coś? Też tak myślałem ale raczej nie.
0 Puszczyk12 Napisano %s o %s Autor Napisano %s o %s (edytowane) Tu jeszcze fotki... Edytowane %s o %s przez Puszczyk12
0 Puszczyk12 Napisano 5 godzin temu Autor Napisano 5 godzin temu (edytowane) Udało mi się ustalić, że to jednak ołów.Tak podpowiedział mi Pan Bron Lipkin za co jestem mu wdzięczny . Więc jednak to pocisk. Może to być rozgniecioną kula muszkietówa? Ze względu na patynę może być z 17-18 wieku? Edytowane 5 godzin temu przez Puszczyk12
0 karpik Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu 10 minut temu, Puszczyk12 napisał: Udało mi się ustalić, że to jednak ołów.Tak podpowiedział mi Pan Bron Lipkin za co jestem mu wdzięczny . Więc jednak to pocisk. Może to być rozgniecioną kula muszkietówa? Ze względu na patynę może być z 17-18 wieku? To nie jest ołów. W ostateczności, jeżeli to pocisk, to mógł mieć ołowiany rdzeń.
0 Puszczyk12 Napisano 5 godzin temu Autor Napisano 5 godzin temu 13 minut temu, karpik napisał: To nie jest ołów. W ostateczności, jeżeli to pocisk, to mógł mieć ołowiany rdzeń. Dziękuję Panu a co to może być?
0 Lebensgefahr Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu 16 minutes ago, Puszczyk12 said: Dziękuję Panu a co to może być? Jeśli mają Państwo wagę jubilerską (wystarczy chińska waga cyfrowa), można zastosować metodę ważenia hydrostatycznego do określenia gęstości. Ta metoda jest znacznie dokładniejsza niż „Pan Bron Lipkin powiedział”. Na YouTube jest mnóstwo filmów pokazujących, jak to zrobić. W ten sposób można dość dokładnie określić gęstość (metoda ta pozwala nawet w przybliżeniu określić próbę metali szlachetnych). Jeśli gęstość okaże się zbliżona do gęstości ołowiu, będzie to pocisk w miedzianej osłonie. Polecam określanie gęstości wszystkich Państwa niezidentyfikowanych przedmiotów.
0 karpik Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu 22 minuty temu, Puszczyk12 napisał: Dziękuję Panu a co to może być? Te korki do garów były robione przeważnie ze zwiniętej blaszki, więc jeżeli są się to rozwinąć to będzie to.
Pytanie
Puszczyk12
Witam
Przepraszam, że się pytam.Znalazlem po długich poszukiwaniach takie coś.Myslalem , że to pocisk ale wygląda to na brąz.Da się stwierdzić że ten element to pocisk czy co innego?
Przepraszam
10 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi