bjar_1 Napisano %s o %s Napisano %s o %s Wczoraj wyciągnąłem ze starej książki. Czy to coś ciekawego? Tak patrząc po internetach to jest tego masa...
Landszaft Napisano %s o %s Napisano %s o %s oj notgeldów w okresie 20 lecia wydawano tak dużo że się w pale nie mieści, nie tylko w Niemczech ale także i na naszych terenach. W pewnej chwili ten typ zastępczego pieniądza stał się forma propagandową a także kolekcjonerską przez co całe serie miasta wydawały dla samych kolekcjonerów w tak dużych i urozmaiconych ilościach pompując balonik zbieraczy aż w pewnej chwili pęknął, efektem czego większość notgeldów ma znikomą wartość. Jak da się zauważyć większość notgeldów nie ma żadnych zabezpieczeń i są w stanach idealnych " bo zbierali je kolekcjonerzy do albumów" tak samo jak nasze 2 złotówki Golden Nordic których praktycznie nie spotyka się obiegowych a wszystkie są albumowe więc ich wartość ma wartość 2 zł dopóki nie wymienimy pieniądza a wtedy okaże się że ich wartość może być nawet niższa. Tak to jest z balonikami kolekcjonerskimi które są wybijane czy drukowane w wielomilionowych nakładach. 1
Landszaft Napisano %s o %s Napisano %s o %s No nie mogę bjar i wycena !! .Teraz to już ewidentny przykład że świat się wali .
sebek1974 Napisano %s o %s Napisano %s o %s 4 minuty temu, Landszaft napisał: No nie mogę bjar i wycena !! .Teraz to już ewidentny przykład że świat się wali . Nic już nie będzie tak jak było.:(
bjar_1 Napisano %s o %s Autor Napisano %s o %s Nie pytałem o wycenę, no ale dobre i to 4E na e-bazarku. Zbiera ktoś?
Landszaft Napisano %s o %s Napisano %s o %s tyle że w usa towary antyczne i kolekcjonerskie europejskie są 2 lub 3 krotnie w cenach przesadzone jak u nas amerykańskie.
Landszaft Napisano 16 godzin temu Napisano 16 godzin temu Powiem że za takiego trupa zapłacić 45 zł to jakiś kosmos . U nas wart parę złotych
Rekomendowane odpowiedzi