Skocz do zawartości
  • 0

Lampa tył od samochodu PRL.

Pytanie

6 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Napisano

Patrząc na wytwórcę ta lampa mogła siedzieć w Raku, w jakiejś dowolnej maszynie jak i być elementem linki produkcyjnej. Auto to ostatnia rzecz której bym szukał. 

• 0
Napisano

Kee tyle że pan miał sklep motoryzacyjny i zostało mu dużo części właśnie do M20 dodatkowo rozstawem pasuje i wielkością do lamp z Warszawy a i w tym zestawie była tez lampa od suki MO,więc może te też były montowane w samochodach MO

P1490101.JPG

P1490104.JPG

P1490105.JPG

• 0
Napisano

Tylna lampa W-wa M20 (wczesna) i Syrena 101. 

Z niebieskim szkiełkiem - na błotnik przedni Gaz 51, 63, 69 i Lublin 51. W oryginale było szkiełko przeźroczyste. Niebieskie zapewne dla MO.

DSCF8419.JPG

• 0
Napisano

VAT a ta podwójna czyli czerwono pomarańczowa do czego pewnie pamiętasz bo to z twojej młodości ja nie mogę nigdzie jej namierzyć a ma nr.patentu PRL i jest OWS Krakow

• 0
Napisano

A tam jest napisane wzór zastrzeżone UP-PRL Nr-W-15081 może ktoś ma indeks i wie czego dotyczy patent i będzie jasne od jakiego damochodu

• 0
Napisano

Być może, że lampa z pierwszego zdjęcia (z chromowaną poprzeczką) była używana do M20 jako przejściowa między oryginałem z pierwszego modelu Warszawy i Syreny a lampą  późniejszą (foto poniżej) ze zmodyfikowanym kształtem i już bez poprzeczki.

Ale nigdzie się z taką nie spotkałem (mimo wieku 😜 )

DSCF8421.JPG