Skocz do zawartości
  • 0

Prośba o identyfikację przedmiotów III Rzesza

Pytanie

Napisano

Witam mam okazję kupić taki zestaw. Prosiłbym o weryfikację i oryginalność.
Ewentualnie rynkową wartość.
Podobno:
WW2 Vet. bring back. Vet was part of Patton 3rd Armor in the African Theater

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

6.jpg

7.jpg

8.jpg

9.jpg

10.jpg

10 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Napisano (edytowane)

Dlaczego zakryłeś jeden z najistotniejszych elementów pozwalających określić oryginalność przedmiotu? 

Lub też jeśli to nie twoje dzieło to powinno już dać ci to do myślenia. Przedmioty mogą być oryginalne ale wiatraczki doklejone

Edytowane przez Kee
  • 0
Napisano (edytowane)

Nie sa to moje zdjecia. Rzecz dzieje sie w USA. Cena to 400$ za komplet. Bardzo duzo pamiatek tego typu tutaj. Nie chce poplynac z tym zakupem

Edytowane przez piotredy
  • 0
Napisano

Naprawdę nie domyślacie się co znajduje się pod papierkiem? 🧐 Uwagi jak na grupach Fb,gdzie goście z Polską flagą w profilowym walczą o wolność prezentacji wiatraczka... A co do przedmiotów to wyglądają legitnie:)

• 0
Napisano (edytowane)

Nie wiem szczerze jakie ceny sa w Polsce staralem sie ustalic tutaj. Wiec ogolnie to krzyz I odznaka piechoty sa tutaj wyceniane na okolo 400$ I to po tych nizszych cenach bez posrednikow prywatnie. 

Edytowane przez piotredy
  • 0
Napisano (edytowane)
10 godzin temu, Cronos napisał:

Naprawdę nie domyślacie się co znajduje się pod papierkiem? 🧐 Uwagi jak na grupach Fb,gdzie goście z Polską flagą w profilowym walczą o wolność prezentacji wiatraczka... A co do przedmiotów to wyglądają legitnie:)

Właśnie można się tylko domyślać, mało to kombinowanych przedmiotów z doklejoną swastyką lub kombinowanych Kiepskich odlewów, składaków itp? Żeby określić oryginalność przedmiotu to niestety potrzebne są pełne dane a nie domysły. I nie ma to nic wspólnego z walką o pokazywanie swastyki bo nie mówimy tu o propagowaniu nazizmu. 

Edytowane przez Kee