Puszczyk12 Napisano wczoraj o 11:58 Napisano wczoraj o 11:58 Witam Czy to jest kafel piecowy? Jest współczesny czy np renesansowy? Pozdrawiam serdecznie i dziękuję za pomoc Cytuj
0 Puszczyk12 Napisano wczoraj o 12:16 Autor Napisano wczoraj o 12:16 10 minut temu, mensguth6 napisał: tak Dziękuję a jak można go datować? Cytuj
0 mensguth6 Napisano 20 godzin temu Napisano 20 godzin temu Mała lokalna kaflarnia- szukaj w okolicy. Słabej jakości glina i emalia. Cytuj
0 abcd Napisano 19 godzin temu Napisano 19 godzin temu (edytowane) Bez całości trudno datować ale widziałem gdzieś z takim charakterystycznym ciemnozielonym szkliwem i był datowany na 16/pocz.17w Edytowane 19 godzin temu przez abcd Cytuj
0 mensguth6 Napisano 15 godzin temu Napisano 15 godzin temu 3 godziny temu, abcd napisał: Bez całości trudno datować ale widziałem gdzieś z takim charakterystycznym ciemnozielonym szkliwem i był datowany na 16/pocz.17w Popatrz na mat. i wykonanie glazury. I tyle w temacie . Cytuj
0 Erih Napisano 14 godzin temu Napisano 14 godzin temu 28 minut temu, mensguth6 napisał: 35 lat jestem zdunem :) No to nie męcz duszy, napisz jak to widzisz jako praktyk. Ja przepracowałem kilka wakacji w rodzinnej kaflarni i tak na oko datowałbym ten fragment na lokalny wyrób z drugiej połowy XIX - pocz XX wieku. Jakość faktycznie kiepska. Cytuj
0 abcd Napisano 14 godzin temu Napisano 14 godzin temu 55 minut temu, mensguth6 napisał: Popatrz na mat. i wykonanie glazury. I tyle w temacie . Czym spowodowany jest mat.? Faktycznie ewidentne starocia miały głębsza barwę Cytuj
0 mensguth6 Napisano 12 godzin temu Napisano 12 godzin temu 1 godzinę temu, Erih napisał: No to nie męcz duszy, napisz jak to widzisz jako praktyk. Ja przepracowałem kilka wakacji w rodzinnej kaflarni i tak na oko datowałbym ten fragment na lokalny wyrób z drugiej połowy XIX - pocz XX wieku. Jakość faktycznie kiepska. Sam sobie idealnie odpowiedziałeś Nic dodać, nic ująć. Cytuj
0 mensguth6 Napisano 12 godzin temu Napisano 12 godzin temu 1 godzinę temu, abcd napisał: Czym spowodowany jest mat.? Faktycznie ewidentne starocia miały głębsza barwę Zobacz jakie purchle są na tym szkliwie, emalia strasznie zanieczyszczona i rozwodniona. Cytuj
Pytanie
Puszczyk12
Witam
Czy to jest kafel piecowy?
Jest współczesny czy np renesansowy?
Pozdrawiam serdecznie i dziękuję za pomoc
10 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi