Skocz do zawartości
  • 0

Znaleziony gruz

Pytanie

Napisano (edytowane)

Witam proszę o informację co to za pistolecik i czy coś jest wart? Nie interesują mnie takie sprzęty a kiedyś dawno dawno temu od kogoś dostałem w prezencie. Teraz podczas porządku wpadł mi w ręce ale nie wiem czy to coś warte?

IMG_20250131_213440051_AE.jpg

Edytowane przez Ali.parson

14 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Napisano

Witam;

Jak nie chcesz mieć problemów, to nie wystawiaj takich rzeczy z opisem że coś takiego posiadasz.

Możesz zostać oskarżony o nielegalne posiadanie broni. 

Ciekawa broń, ale do publikacji na forum.

Pozdrawiam. 

ps; Mam nadzieję, że nie będziesz miał problemów z powodu tego ,,pistoleciku”. Regulamin forum zabrania wstawiania zdjęć przedmiotów nielegalnych w posiadaniu (twój opis jest dowodem na posiadanie broni przez Ciebie). 

• Super 1
  • 0
Napisano

Identyfikacja (bez numizmatów)

Uwaga, zabronione jest zamieszczanie próśb o identyfikację niewypałów, niewybuchów, zapalników, części, elementów lub przedmiotów których posiadanie jest prawnie zabronione.

Tak śmiechem żartem to trochę ,,strzeliłeś” sobie ,,pistolecikiem” w kolano. 🙃 😅😄😝

Komentarz nie ma na celu ośmieszyć ani hejtować w żaden sposób Ali.parson , tylko ma być nauczką i przestrogą na przyszłość. Każdemu  może się zdarzyć popełnić błąd.

• 0
Napisano

Witam;

Przepraszam, że ośmielę się wrócić do tego tematu, myślę że może to być ,,Rewolwer Nagant”.

Znalazłem pewne info u wujka ,,G” i wynika z tego jeśli jest broń ,,czarnoprochowa” to można ją posiadać bez zezwolenia.

Tych rewolwerów zostało naprodukowanych sporo i nie znalazłem odpowiednika tego ze zdjęcia. 

Mogła być to broń czarnoprochowa lecz pewności nie ma.  Ciężko powiedzieć.

• 0
Napisano
45 minut temu, Rafik89 napisał:

Witam;

Przepraszam, że ośmielę się wrócić do tego tematu, myślę że może to być ,,Rewolwer Nagant”.

Znalazłem pewne info u wujka ,,G” i wynika z tego jeśli jest broń ,,czarnoprochowa” to można ją posiadać bez zezwolenia.

Tych rewolwerów zostało naprodukowanych sporo i nie znalazłem odpowiednika tego ze zdjęcia. 

Mogła być to broń czarnoprochowa lecz pewności nie ma.  Ciężko powiedzieć.

Przepraszam a w którym miejscu on do naganta jest podobny? Patrząc na charakterystyczną lufę to już wcześniej sugerowany smith & wesson. Jeśli OP jest za granicą to super have fun, jeśli w Polsce to lipa. Żadna to tajemnica, że to forum jest przeglądane przez mundurowych czy też ludzi od zabytków którzy zgłaszają to i owo. Już widziałem w gazetach zdjęcia przedmiotów uprzednio wrzucanych tutaj. 

Ignorantia iuris nocet

• Tak trzymać 2
  • 0
Napisano
Teraz, Kee napisał:

Już widziałem w gazetach zdjęcia przedmiotów uprzednio wrzucanych tutaj.

Hm. Których i jak?

• 0
Napisano
12 minut temu, bjar_1 napisał:

Hm. Których i jak?

2 razy. Pierwszy to około 2 lata temu. Chłop wrzucił tutaj zdjęcie fragmentu bransolety z brązu 3 dni później zdjęciem tym opatrzony był artykuł w gazecie regionalnej o nalocie na chatę i o tym że próbował to sprzedać. Ktoś podrzucił link w tym samym temacie. 

2 to było już naprawdę dawno temu zanim zacząłem się tutaj udzielać a jedynie przeglądałem forum. Również ktoś podrzucił link lub zdjęcie artykułu o nielegalnym posiadaniu broni. W temacie z prośbą o identyfikację. 

• 0
Napisano
1 godzinę temu, Kee napisał:

,,Przepraszam a w którym miejscu on do naganta jest podobny? Patrząc na charakterystyczną lufę to już wcześniej sugerowany smith & wesson”. 

W sumie masz rację, nie sprawdziłem tego smith & wesson. Dzięki za uświadomienie.

• 0
Napisano
4 godziny temu, Rafik89 napisał:

Szkoda że Kolega nie doczytał iż rzecz tyczy broni czarnoprochowej ROZDZIELNEGO ŁADOWANIA! Jak i kilku innych podobnych drobiazgów zawartych w ustawie.

Wojtek

• 0
Napisano

Dobrze że kolega doczytał i na tyle aby w wypowiedzi użyć wykrzyknika.

Wstawiam komentarze w celu szukania odpowiedzi na pytania, a nie po to żeby mnie ktoś oceniał.

Moje odpowiedzi nie są jednoznaczne, więc nie wiem po co się unosisz.

• 0
Napisano

Kolega Rafik jak widać ma jakiś problem z czytaniem, ale na to są lekarstwa.

5. Komentarze które będą obrażać w jakikolwiek sposób innych użytkowników, prowokujące kłótnie, drwiące czy całkowicie pozbawione sensu (w tym również "kasztanienie" nic nie wnoszące do tematu) będą nagradzane bez ostrzeżenia. Dział IDENTYFIKACJA to kompendium wiedzy a nie forum onet'u.