heralekk Napisano %s o %s Napisano %s o %s Witam, przychodze z wpinka, odznaczeniem. Gryf bardzo podobny do gryfa z herbu pomorza, lecz mam wątpliwości czy czasami nie jest to wpinka luftwaffe. Proszę o pomoc oraz opinie. Cytuj
Cypis Napisano %s o %s Napisano %s o %s (edytowane) A co to za napis na odwrocie ? Ze zdjęcia trudno odczytać dokładnie wszystkie litery. Edytowane %s o %s przez Cypis Cytuj
Cronos Napisano %s o %s Napisano %s o %s Jest to klasyczne przedstawienie herbowego gryfa, szukał bym po tarczy 1 Cytuj
beaviso Napisano %s o %s Napisano %s o %s Wpinka na bok czapek RAD z okręgu IV - Słupsk. Reichsarbeitsdienst Arbeitsgau IV Pommern-Ost (Stolp). Stan doskonały - te z ziemi prezentowały się znacznie gorzej… Dawne dzieje. M. 1 Cytuj
heralekk Napisano wczoraj o 01:00 Autor Napisano wczoraj o 01:00 8 godzin temu, Cronos napisał: Jest to klasyczne przedstawienie herbowego gryfa, szukał bym po 7 godzin temu, beaviso napisał: Wpinka na bok czapek RAD z okręgu IV - Słupsk. Reichsarbeitsdienst Arbeitsgau IV Pommern-Ost (Stolp). Stan doskonały - te z ziemi prezentowały się znacznie gorzej… Dawne dzieje. M. Nigdy w życiu bym sam do tego nie doszedł oraz nie mam pojecia jak pan to znalazl. Dziekuje slicznie za pomoc! Teraz sprobuje znalezc jeszcze jakiekolwiek informacje na jej temat, choc widze ze internet pusty po frazie ktora pan podal. Jeszcze raz dziekuje! Cytuj
beaviso Napisano wczoraj o 13:46 Napisano wczoraj o 13:46 Nie musiałem szukać, to akurat wiedziałem od dawna ;) Szukało się na pomorskich obozach RADu, to były fajne lata. Zgromadziłem też nieco literatury, wrzucę parę fotek jutro jak wydobędę z kartonów książki ukazujące takie odznaki. w necie też możesz znaleźć: M. 1 Cytuj
heralekk Napisano 23 godziny temu Autor Napisano 23 godziny temu 1 godzinę temu, beaviso napisał: Nie musiałem szukać, to akurat wiedziałem od dawna ;) Szukało się na pomorskich obozach RADu, to były fajne lata. Zgromadziłem też nieco literatury, wrzucę parę fotek jutro jak wydobędę z kartonów książki ukazujące takie odznaki. w necie też możesz znaleźć: M. Super! Także czekam na to co jeszcze ma pan do pokazania, chetnie zobacze aby zebrac nieco wiecej informacji na temat tej wpinki, bo popularna to ona nie jest:) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi