sztainer Napisano 4 Wrzesień Share Napisano 4 Wrzesień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 bjar_1 Napisano 4 Wrzesień Share Napisano 4 Wrzesień No i? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 DARKOFF Napisano 4 Wrzesień Share Napisano 4 Wrzesień No i bańka na olej vel oliwę. Od Paula Elsnera . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 Tomasz70 Napisano 4 Wrzesień Share Napisano 4 Wrzesień Biar poczuł po prostu niedosyt, ponieważ nie padło pytanie o wycenę fanta... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 bjar_1 Napisano 4 Wrzesień Share Napisano 4 Wrzesień Nie padło żadne pytanie i w tym jest ból ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 sztainer Napisano 4 Wrzesień Autor Share Napisano 4 Wrzesień 7 godzin temu, sztainer napisał: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 sztainer Napisano 4 Wrzesień Autor Share Napisano 4 Wrzesień Ciekawi mnie z jakiego okresu może być ta bańka a wycenę pozostawiam formułowiczom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 bialawy Napisano 5 Wrzesień Share Napisano 5 Wrzesień 7 godzin temu, sztainer napisał: formułowiczom To my jakieś formuły tutaj mamy? Może tu chodzi o kierowców formuł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 sztainer Napisano 5 Wrzesień Autor Share Napisano 5 Wrzesień Poszukuję informacji czy Paul Elsner miał fabrykę w której produkowało się olej?Jedynie Paul Elsner kojarzy mi się z kompozytoremi muzykiem,może ktoś ma takie informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 bjar_1 Napisano 5 Wrzesień Share Napisano 5 Wrzesień Teraz, sztainer napisał: czy Paul Elsner miał fabrykę w której produkowało się olej No raczej miał, skoro na bańce jest taka tabliczka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 Tomasz70 Napisano 5 Wrzesień Share Napisano 5 Wrzesień Był i miał. Dowód 1 - Bańka. Dowód 2 - Książka adresowa. https://wiki.genealogy.net/Landsberg_an_der_Warthe/Adressbuch_1913/Daten Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 Tomasz70 Napisano 5 Wrzesień Share Napisano 5 Wrzesień Dowód 3 - wzmianka w tym tekście: https://gazetalubuska.pl/miejsce-rozrywki/ar/7603101 Ocalić od zapomnienia Po tych milowych kamieniach w historii Zawarcia nie pozostał dziś niemal ślad. Na wystawie ,,Landsberg za Wartą’’ udało mi się jednak pokazać pamiątki ze wszystkich zakładów przemysłowych. Także tych mniejszych: olejarni Paul Elsner & Co., następcy Carl Mixdorf - Landsberger Ölmühle (ul. Przemysłowa 35 a) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 sztainer Napisano 5 Wrzesień Autor Share Napisano 5 Wrzesień Tomasz 70 czy możesz zaznaczyć w książce adresowej w którym miejscu jest wzmianka o Paulu Elsnerze.A może w sieci są zdjęcia olejarni Paula Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 bjar_1 Napisano 5 Wrzesień Share Napisano 5 Wrzesień Użyj Ctrl + F. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 Tomasz70 Napisano 6 Wrzesień Share Napisano 6 Wrzesień 13 godzin temu, sztainer napisał: Tomasz 70 czy możesz zaznaczyć w książce adresowej w którym miejscu jest wzmianka o Paulu Elsnerze.A może w sieci są zdjęcia olejarni Paula Tak jak napisał Bjar - Ctrl+F lub w zależności od przeglądarki opcja "znajdź na stronie". A zapis brzmi: Elsner & Co.; Paul; Landsberger Oelmühle (Inh. Julius Liebert); Angerstraße 35a [Tel:] Nr. 81; (siehe Handelsr.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 sztainer Napisano 6 Wrzesień Autor Share Napisano 6 Wrzesień Dzięki Tomasz 70 za informację.Nie jestem mocny w obsłudze komputera i za bardzo nie wiem jak to zrobuć co napisał Bjar(ctrl +F) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 sztainer Napisano 7 Wrzesień Autor Share Napisano 7 Wrzesień Najchętniej bym tą bańkę przekazał do odpowiedniego muzeum.Może mi w tym ktoś pomoże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 Tomasz70 Napisano 8 Wrzesień Share Napisano 8 Wrzesień Myślę, że najbardziej pomocny będzie Robert Piotrowski https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Robert_Piotrowski Kontakt z nim pewnie przez Facebookowy fanpage: https://www.facebook.com/DomHistoriiGorzowLandsberg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
sztainer
17 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi