Skocz do zawartości
  • 0

stara bańka

Pytanie

17 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Napisano

Poszukuję informacji czy Paul Elsner miał fabrykę w której produkowało się olej?Jedynie Paul Elsner kojarzy mi się z kompozytoremi muzykiem,może ktoś ma takie informacje.

• 0
Napisano
Teraz, sztainer napisał:

czy Paul Elsner miał fabrykę w której produkowało się olej

No raczej miał, skoro na bańce jest taka tabliczka.

• 0
Napisano

Dowód 3 - wzmianka w tym tekście:

https://gazetalubuska.pl/miejsce-rozrywki/ar/7603101

Ocalić od zapomnienia

Po tych milowych kamieniach w historii Zawarcia nie pozostał dziś niemal ślad.
Na wystawie ,,Landsberg za Wartą’’ udało mi się jednak pokazać pamiątki ze wszystkich zakładów przemysłowych. Także tych mniejszych: olejarni Paul Elsner & Co., następcy Carl Mixdorf - Landsberger Ölmühle (ul. Przemysłowa 35 a)

• 0
Napisano

Tomasz 70 czy możesz zaznaczyć w książce adresowej w którym miejscu jest wzmianka o Paulu Elsnerze.A może w sieci są zdjęcia olejarni Paula

• 0
Napisano
13 godzin temu, sztainer napisał:

Tomasz 70 czy możesz zaznaczyć w książce adresowej w którym miejscu jest wzmianka o Paulu Elsnerze.A może w sieci są zdjęcia olejarni Paula

Tak jak napisał Bjar - Ctrl+F lub w zależności od przeglądarki opcja "znajdź na stronie".

A zapis brzmi:

Elsner & Co.; Paul; Landsberger Oelmühle (Inh. Julius Liebert); Angerstraße 35a [Tel:] Nr. 81; (siehe Handelsr.)

• 0
Napisano

Dzięki Tomasz 70 za informację.Nie jestem mocny w obsłudze komputera i za bardzo nie wiem jak to zrobuć co napisał Bjar(ctrl +F)