APMED Napisano 17 Lipiec Share Napisano 17 Lipiec Witam, Proszę Państwa o pomoc w określeniu okresu z jakiego pochodzi znaleziony w lesie (mazowsze, gmina Kotuń) krzyżyk. Nie mogę również rozczytać napisu na odwrocie - pierwsze słowo to na pewno "PAMIĄTKA", a pierwsza litera drugiego to zapewne "S" lub "Ś". Jest bardzo cienki, materiał to prawdopodobnie masiądz. Będę bardzo wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 abcd Napisano 17 Lipiec Share Napisano 17 Lipiec (edytowane) Najprawdopodobniej „ pamiątka z Jasnej Góry „ 2 poł XIX pocz XX w Edytowane 17 Lipiec przez abcd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 Kee Napisano 17 Lipiec Share Napisano 17 Lipiec Biała kartka i miękki ołówek, kartka na krzyżyk i delikatnie ołówkiem to odbić. Litery powinny wyjść dużo bardziej czytelne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 Luckey13 Napisano 18 Lipiec Share Napisano 18 Lipiec (edytowane) Moim zdaniem napis to "Pamiątka św. missyi" Widziałem niemal identyczny, opisany jako pamiątka misyjna z XIX wieku. Edytowane 18 Lipiec przez Luckey13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 APMED Napisano 22 Lipiec Autor Share Napisano 22 Lipiec On 18.07.2024 o 10:12, Luckey13 napisał: Moim zdaniem napis to "Pamiątka św. missyi" Widziałem niemal identyczny, opisany jako pamiątka misyjna z XIX wieku. Bingo! Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
APMED
Witam,
Proszę Państwa o pomoc w określeniu okresu z jakiego pochodzi znaleziony w lesie (mazowsze, gmina Kotuń) krzyżyk.
Nie mogę również rozczytać napisu na odwrocie - pierwsze słowo to na pewno "PAMIĄTKA", a pierwsza litera drugiego to zapewne "S" lub "Ś".
Jest bardzo cienki, materiał to prawdopodobnie masiądz.
Będę bardzo wdzięczny za pomoc.
Pozdrawiam.
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi