APMED Napisano 17 Lipiec Napisano 17 Lipiec Witam, Proszę Państwa o pomoc w określeniu okresu z jakiego pochodzi znaleziony w lesie (mazowsze, gmina Kotuń) krzyżyk. Nie mogę również rozczytać napisu na odwrocie - pierwsze słowo to na pewno "PAMIĄTKA", a pierwsza litera drugiego to zapewne "S" lub "Ś". Jest bardzo cienki, materiał to prawdopodobnie masiądz. Będę bardzo wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam. Cytuj
0 abcd Napisano 17 Lipiec Napisano 17 Lipiec (edytowane) Najprawdopodobniej „ pamiątka z Jasnej Góry „ 2 poł XIX pocz XX w Edytowane 17 Lipiec przez abcd Cytuj
0 Kee Napisano 17 Lipiec Napisano 17 Lipiec Biała kartka i miękki ołówek, kartka na krzyżyk i delikatnie ołówkiem to odbić. Litery powinny wyjść dużo bardziej czytelne. Cytuj
0 Luckey13 Napisano 18 Lipiec Napisano 18 Lipiec (edytowane) Moim zdaniem napis to "Pamiątka św. missyi" Widziałem niemal identyczny, opisany jako pamiątka misyjna z XIX wieku. Edytowane 18 Lipiec przez Luckey13 Cytuj
0 APMED Napisano 22 Lipiec Autor Napisano 22 Lipiec On 18.07.2024 o 10:12, Luckey13 napisał: Moim zdaniem napis to "Pamiątka św. missyi" Widziałem niemal identyczny, opisany jako pamiątka misyjna z XIX wieku. Bingo! Dzięki. Cytuj
Pytanie
APMED
Witam,
Proszę Państwa o pomoc w określeniu okresu z jakiego pochodzi znaleziony w lesie (mazowsze, gmina Kotuń) krzyżyk.
Nie mogę również rozczytać napisu na odwrocie - pierwsze słowo to na pewno "PAMIĄTKA", a pierwsza litera drugiego to zapewne "S" lub "Ś".
Jest bardzo cienki, materiał to prawdopodobnie masiądz.
Będę bardzo wdzięczny za pomoc.
Pozdrawiam.
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi