Wisior Napisano 14 Lipiec 2024 Napisano 14 Lipiec 2024 Witam, chciałbym się dowiedzieć czy ta odznaka żydowskiej policji porządkowej z Getta Tarnowskiego jest oryginalna i przy okazji na następny raz jakie czynniki mogą wskazywać że mam doczynienia z kopią?
0 abcd Napisano 15 Lipiec 2024 Napisano 15 Lipiec 2024 (edytowane) Na 1 rzut oka wyglada jak prawilny wykopek ale inwencja fałszerzy nie zna granic a odznaki gettowych służb są fałszowane na potęgę . Bez materiału porównawczego w postaci 100 proc. oryginalnej analogicznej odznaki nic się nie stwierdzi.Czy znasz pochodzenie tego egzemplarza ? Edytowane 15 Lipiec 2024 przez abcd
0 Wisior Napisano 15 Lipiec 2024 Autor Napisano 15 Lipiec 2024 3 hours ago, abcd napisał: Na 1 rzut oka wygląda jak prawilny wykopek ale inwencja fałszerzy nie zna granic a odznaki gettowych służb są fałszowane na potęgę. Bez materiału porównawczego w postaci 100 proc. oryginalnej analogicznej odznaki nic się nie stwierdzi .Czy znasz pochodzenie tego egzemplarza ? Dziękuje bardzo za podpowiedź. Nie znam niestety pochodzenia
0 Tyr Napisano 15 Lipiec 2024 Napisano 15 Lipiec 2024 HOLOCAUST metal Star of David relic JUDENRAT KAPO from ghetto Tarnow (privatecollections.ca) ale też możliwe, że ten sam twórca
0 Kee Napisano 15 Lipiec 2024 Napisano 15 Lipiec 2024 2 które znalazłem w necie i twoja na zestawieniu. Nie jestem w stanie określić oryginalności której kolwiek wrzucam poglądowo.
0 Wisior Napisano 15 Lipiec 2024 Autor Napisano 15 Lipiec 2024 Na dowód mogę dodać iż w rogi widać tak jakby pozostałości materiału
0 Wisior Napisano 15 Lipiec 2024 Autor Napisano 15 Lipiec 2024 4 hours ago, Tyr napisał: HOLOCAUST metal Star of David relic JUDENRAT KAPO from ghetto Tarnow (privatecollections.ca) ale też możliwe, że ten sam twórca Co to znaczy ten sam twórca? Przedmiot ponoć jest oryginalny no chyba że się mylę
Pytanie
Wisior
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi