Skocz do zawartości
  • 0

Odznaka Policji Porządkowej w Tarnowie

Pytanie

Napisano
Witam, chciałbym się dowiedzieć czy ta odznaka żydowskiej policji porządkowej z Getta Tarnowskiego jest oryginalna i przy okazji na następny raz jakie czynniki mogą wskazywać że mam doczynienia z kopią?

IMG_20240714_122653.jpg

IMG_20240714_122701.jpg

7 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Napisano (edytowane)

Na 1 rzut oka wyglada jak prawilny wykopek ale inwencja fałszerzy nie zna granic a odznaki gettowych służb  są fałszowane na potęgę . Bez materiału porównawczego w postaci 100 proc. oryginalnej analogicznej odznaki nic się nie stwierdzi.Czy znasz pochodzenie tego egzemplarza ?

Edytowane przez abcd
  • 0
Napisano
3 hours ago, abcd napisał:

Na 1 rzut oka wygląda jak prawilny wykopek ale inwencja fałszerzy nie zna granic a odznaki gettowych służb są fałszowane na potęgę. Bez materiału porównawczego w postaci 100 proc. oryginalnej analogicznej odznaki nic się nie stwierdzi .Czy znasz pochodzenie tego egzemplarza ?

Dziękuje bardzo za podpowiedź. Nie znam niestety pochodzenia

• 0
Napisano

2 które znalazłem w necie i twoja na zestawieniu. 

Nie jestem w stanie określić oryginalności której kolwiek wrzucam poglądowo. 

InCollage_20240715_184244852.jpg