Skocz do zawartości

Pytanie

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Napisano

Najlepsze chyba kompendium wiedzy na temat mundurów, ekwipunku, wyposażenia i wszelakich gadżetów SS - "Algemeine SS" Ulric of England, w dziale kordziki, nie miało sposobności zaprezentować podobnego modelu.

Wniosek może być więc taki, że to tylko  fantazyjna przynęta na klienta, który pragnie mieć coś "elektrycznego" w swojej kolekcji...  Podejrzenia kierują tropy na europejskich, współczesnych rzemieślników lub przemysł dalekowschodni (np. Pakistan)🤕

• Tak trzymać 1
  • 0
Napisano
5 godzin temu, Tomasz70 napisał:

Najlepsze chyba kompendium wiedzy na temat mundurów, ekwipunku, wyposażenia i wszelakich gadżetów SS - "Algemeine SS" Ulric of England, w dziale kordziki, nie miało sposobności zaprezentować podobnego modelu.

Wniosek może być więc taki, że to tylko  fantazyjna przynęta na klienta, który pragnie mieć coś "elektrycznego" w swojej kolekcji...  Podejrzenia kierują tropy na europejskich, współczesnych rzemieślników lub przemysł dalekowschodni (np. Pakistan)🤕

Ależ proszę nie lekceważyć umiejętności naszych lokalnych artystów druciarzy!

• Haha 1
  • 0
Napisano (edytowane)

Ja zaś chętnie bym zobaczył zdjęcia drugiej strony , grzbietu rękojeści, jelca od góry, ostrza po wyjęciu z pochwy. Jest szansa, że nie jest to 100% lipton z piątego parzenia, a naklejone wachmańskie znaczki to tylko dodatek handlowy.

I wymiary-koniecznie, w tym średnica oczka na jelcu.

Edytowane przez Erih
  • 0
Napisano
11 godzin temu, Erih napisał:

Ja zaś chętnie bym zobaczył zdjęcia drugiej strony , grzbietu rękojeści, jelca od góry, ostrza po wyjęciu z pochwy. Jest szansa, że nie jest to 100% lipton z piątego parzenia, a naklejone wachmańskie znaczki to tylko dodatek handlowy.

I wymiary-koniecznie, w tym średnica oczka na jelcu.

No, nie tylko naklejone znaczki lecą Cepelią. Na ricasso jest też piękne RZM...

• 0
Napisano
4 godziny temu, Tomasz70 napisał:

No, nie tylko naklejone znaczki lecą Cepelią. Na ricasso jest też piękne RZM...

Zauważyłem, natomiast ciekaw jestem co stanowiło surowiec do stworzenia tego artefaktu. Choć pewnie się nie dowiemy.