0 Tomasz70 Napisano 2 Maj Napisano 2 Maj Najlepsze chyba kompendium wiedzy na temat mundurów, ekwipunku, wyposażenia i wszelakich gadżetów SS - "Algemeine SS" Ulric of England, w dziale kordziki, nie miało sposobności zaprezentować podobnego modelu. Wniosek może być więc taki, że to tylko fantazyjna przynęta na klienta, który pragnie mieć coś "elektrycznego" w swojej kolekcji... Podejrzenia kierują tropy na europejskich, współczesnych rzemieślników lub przemysł dalekowschodni (np. Pakistan) 1 Cytuj
0 canabis.dw Napisano 2 Maj Napisano 2 Maj 5 godzin temu, Tomasz70 napisał: Najlepsze chyba kompendium wiedzy na temat mundurów, ekwipunku, wyposażenia i wszelakich gadżetów SS - "Algemeine SS" Ulric of England, w dziale kordziki, nie miało sposobności zaprezentować podobnego modelu. Wniosek może być więc taki, że to tylko fantazyjna przynęta na klienta, który pragnie mieć coś "elektrycznego" w swojej kolekcji... Podejrzenia kierują tropy na europejskich, współczesnych rzemieślników lub przemysł dalekowschodni (np. Pakistan) Ależ proszę nie lekceważyć umiejętności naszych lokalnych artystów druciarzy! 1 Cytuj
0 Erih Napisano 2 Maj Napisano 2 Maj (edytowane) Ja zaś chętnie bym zobaczył zdjęcia drugiej strony , grzbietu rękojeści, jelca od góry, ostrza po wyjęciu z pochwy. Jest szansa, że nie jest to 100% lipton z piątego parzenia, a naklejone wachmańskie znaczki to tylko dodatek handlowy. I wymiary-koniecznie, w tym średnica oczka na jelcu. Edytowane 2 Maj przez Erih Cytuj
0 Tomasz70 Napisano 3 Maj Napisano 3 Maj 11 godzin temu, Erih napisał: Ja zaś chętnie bym zobaczył zdjęcia drugiej strony , grzbietu rękojeści, jelca od góry, ostrza po wyjęciu z pochwy. Jest szansa, że nie jest to 100% lipton z piątego parzenia, a naklejone wachmańskie znaczki to tylko dodatek handlowy. I wymiary-koniecznie, w tym średnica oczka na jelcu. No, nie tylko naklejone znaczki lecą Cepelią. Na ricasso jest też piękne RZM... Cytuj
0 Erih Napisano 3 Maj Napisano 3 Maj 4 godziny temu, Tomasz70 napisał: No, nie tylko naklejone znaczki lecą Cepelią. Na ricasso jest też piękne RZM... Zauważyłem, natomiast ciekaw jestem co stanowiło surowiec do stworzenia tego artefaktu. Choć pewnie się nie dowiemy. Cytuj
Pytanie
XbdX
Proszę o identyfikację broni ze zdjęć z góry dziękuję.
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi