HistoRyjka Napisano 16 Kwiecień Share Napisano 16 Kwiecień Witam. Proszę o pomoc w ustaleniu co udało mi się znaleźć. Z góry dziękuję za pomoc! 1. 2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 DARKOFF Napisano 16 Kwiecień Share Napisano 16 Kwiecień Blaszka to niemiecki pierwszo wojenny nieśmiertelnik żołnierza 84 pułku piechoty bodajże. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 HistoRyjka Napisano 16 Kwiecień Autor Share Napisano 16 Kwiecień 49 minutes ago, DARKOFF napisał: Blaszka to niemiecki pierwszo wojenny nieśmiertelnik żołnierza 84 pułku piechoty bodajże. Kiedyś widziałem gdzieś na Fejsie, że można pomóc i zgłosić taki nieśmiertelnik. Wtedy informacja może dotrzeć do krewnych żołnierza. Być może ktoś kojarzy o czym mówię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 abcd Napisano 16 Kwiecień Share Napisano 16 Kwiecień 84 Pułku Piech. Landwehry 1 btl.3komp. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 DARKOFF Napisano 16 Kwiecień Share Napisano 16 Kwiecień 12 godzin temu, HistoRyjka napisał: Kiedyś widziałem gdzieś na Fejsie, że można pomóc i zgłosić taki nieśmiertelnik. Wtedy informacja może dotrzeć do krewnych żołnierza. Być może ktoś kojarzy o czym mówię Zgadza się, jest taka fundacja ale ją bardziej interesują blaszki z właścicielami że tak się wyrażę i wtedy to ma sens. Co krewnym po samej blaszce. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 bjar_1 Napisano 16 Kwiecień Share Napisano 16 Kwiecień No raczej już nie ma takiej fundacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 HistoRyjka Napisano 16 Kwiecień Autor Share Napisano 16 Kwiecień Dzięki za pomoc w sprawie blaszki. Teraz tylko ten cosiek z dzyndzlem :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 hipolit-O4 Napisano 18 Kwiecień Share Napisano 18 Kwiecień Blaszka myślę że z przed 1914r. Dzwonek? Element lampy karbidowej? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 HistoRyjka Napisano 18 Kwiecień Autor Share Napisano 18 Kwiecień 6 hours ago, hipolit-O4 napisał: Blaszka myślę że z przed 1914r. Dzwonek? Element lampy karbidowej? Dzięki za trop poprzegladam w necie może napotkam podobny element w lampie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 DARKOFF Napisano 18 Kwiecień Share Napisano 18 Kwiecień W dniu 16.04.2024 o 22:12, bjar_1 napisał: No raczej już nie ma takiej fundacji. Cie choroba, a tego tego panie nie wiedziałem, może wiesz w jakich okolicznościach zakończyli działalność? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 bjar_1 Napisano 18 Kwiecień Share Napisano 18 Kwiecień Zlikwidowano FP jako polskie przedstawicielstwo VDK. Cięcie kosztów. Niemcy działają w Polsce sami, poprzez podwykonawców takich jak np. Pomost, bez FP, która w sumie była zbędna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
HistoRyjka
Witam. Proszę o pomoc w ustaleniu co udało mi się znaleźć. Z góry dziękuję za pomoc!
1.
2.
10 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi