Skocz do zawartości
  • 0

Dwa przedmioty - blaszka ze skrótami(?) i element zapalnika(?)

Pytanie

10 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Napisano
49 minutes ago, DARKOFF napisał:

Blaszka to niemiecki pierwszo wojenny nieśmiertelnik żołnierza 84 pułku piechoty bodajże.

Kiedyś widziałem gdzieś na Fejsie, że można pomóc i zgłosić taki nieśmiertelnik. Wtedy informacja może dotrzeć do krewnych żołnierza. Być może ktoś kojarzy o czym mówię 

• 0
Napisano
12 godzin temu, HistoRyjka napisał:

Kiedyś widziałem gdzieś na Fejsie, że można pomóc i zgłosić taki nieśmiertelnik. Wtedy informacja może dotrzeć do krewnych żołnierza. Być może ktoś kojarzy o czym mówię 

Zgadza się, jest taka fundacja ale ją bardziej interesują blaszki z właścicielami że tak się wyrażę i wtedy to ma sens. Co krewnym po samej blaszce.

• Super 1
  • 0
Napisano
6 hours ago, hipolit-O4 napisał:

Blaszka myślę że z przed 1914r.

Dzwonek? Element lampy karbidowej?

Dzięki za trop poprzegladam w necie może napotkam podobny element w lampie 

• 0
Napisano
W dniu 16.04.2024 o 22:12, bjar_1 napisał:

No raczej już nie ma takiej fundacji.  

Cie choroba, a tego tego panie nie wiedziałem, może wiesz w jakich okolicznościach zakończyli działalność?

• 0
Napisano

Zlikwidowano FP jako polskie przedstawicielstwo VDK. Cięcie kosztów. Niemcy działają w Polsce sami, poprzez podwykonawców takich jak np. Pomost, bez FP, która w sumie była zbędna.