Naider Napisano 3 Kwiecień Share Napisano 3 Kwiecień Witam. Czy ktoś wie co to może być i do czego służyło? materiał mosiądz, długość 8 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1 Landszaft Napisano 3 Kwiecień Share Napisano 3 Kwiecień ciut to przypomina śrubę wodną do karbidki ale stożek jest za tępy a śruba do karbidki ma tak zwane wąskie ostrze ze szpilką aby można było ustawić płynnie rozkład karbidu wodą . Ta śruba praktycznie nie mogła by regulować płynnego wlewu wody do karbidu . Pamiętajmy że śrubą wodną ustawia się wielkość i jasność płomienia w karbidce. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 hipolit-O4 Napisano 3 Kwiecień Share Napisano 3 Kwiecień Myślę że śruba zaworu wody lampy karbidowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 kolczyk96 Napisano 4 Kwiecień Share Napisano 4 Kwiecień Witam! Trop na karbid uważam , że dobry. Dla mnie to będzie śruba regulacyjna dopływu wody ale nie do lampki tylko do wytwornicy acetylenu . Miałem taką dawno temu ale lubiła dekielek z niezłym hukiem wywalić. Trzeba było uważać. Pozdrawiam ! Marek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 Naider Napisano 5 Kwiecień Autor Share Napisano 5 Kwiecień Dziękuję za identyfikację :) to z lampy karbidowej górniczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 Naider Napisano 5 Kwiecień Autor Share Napisano 5 Kwiecień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
Naider
Witam. Czy ktoś wie co to może być i do czego służyło? materiał mosiądz, długość 8 cm.
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi