kazioW24 Posted March 10, 2024 Posted March 10, 2024 To jest radzieckiej armii czy coś innego nie mogę jej namierzyć.
0 kazioW24 Posted March 10, 2024 Author Posted March 10, 2024 Niby to samo wymiary się zgadzają ,przesłon w mojej już nie ma,za to ten kanister był w komplecie ciekawe czy też do niej.
0 Landszaft Posted March 10, 2024 Posted March 10, 2024 W większości to były lampy sygnałowe kolejowe konduktorskie . O praktycznie takim samym kształcie są lampy PKP jak i kolei Niemieckich , Austriackich, Czechosłowackich jak i nawet Francuskich a także kolei Rosyjskich a potem Radzieckich . Te lampy w kształcie i budowie w większości krajów europy były podobne . Palniki były naftowe ale także karbidowe. Znikły z kolei jak pojawiły się latarki elektryczne na płaskie baterie z przesuwnymi dwoma szybkami aby było światło białe , zielone lub czerwone.
0 bjar_1 Posted March 10, 2024 Posted March 10, 2024 Kolejowe były w większości, o ile nie wszystkie, sygnowane choćby skrótem zarządu kolejowego. Natomiast w łączności wojskowej były wykorzystywane chyba w każdej armii.
0 kazioW24 Posted March 10, 2024 Author Posted March 10, 2024 Tyle że ta z linku jest nitowana a moja już lutowana/zgrzewana i ma inna rączkę .
Question
kazioW24
To jest radzieckiej armii czy coś innego nie mogę jej namierzyć.
6 answers to this question
Recommended Posts