kazioW24 Napisano 10 Marzec Share Napisano 10 Marzec To jest radzieckiej armii czy coś innego nie mogę jej namierzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 bjar_1 Napisano 10 Marzec Share Napisano 10 Marzec Porównaj z https://rkd.prv.pl/p-latarka.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 kazioW24 Napisano 10 Marzec Autor Share Napisano 10 Marzec Niby to samo wymiary się zgadzają ,przesłon w mojej już nie ma,za to ten kanister był w komplecie ciekawe czy też do niej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 Landszaft Napisano 10 Marzec Share Napisano 10 Marzec W większości to były lampy sygnałowe kolejowe konduktorskie . O praktycznie takim samym kształcie są lampy PKP jak i kolei Niemieckich , Austriackich, Czechosłowackich jak i nawet Francuskich a także kolei Rosyjskich a potem Radzieckich . Te lampy w kształcie i budowie w większości krajów europy były podobne . Palniki były naftowe ale także karbidowe. Znikły z kolei jak pojawiły się latarki elektryczne na płaskie baterie z przesuwnymi dwoma szybkami aby było światło białe , zielone lub czerwone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 bjar_1 Napisano 10 Marzec Share Napisano 10 Marzec Kolejowe były w większości, o ile nie wszystkie, sygnowane choćby skrótem zarządu kolejowego. Natomiast w łączności wojskowej były wykorzystywane chyba w każdej armii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 kazioW24 Napisano 10 Marzec Autor Share Napisano 10 Marzec Tyle że ta z linku jest nitowana a moja już lutowana/zgrzewana i ma inna rączkę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 bjar_1 Napisano 10 Marzec Share Napisano 10 Marzec Może i ruska, lub nasza powojenna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
kazioW24
To jest radzieckiej armii czy coś innego nie mogę jej namierzyć.
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi