Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
1 minute ago, bjar_1 napisał:

Kokarda.

O! dziękuję. A co robi taka czapka z kokardą na cywilu? Ten gościu ze zdjęcia to Prus zatrudniony jako rządca na dalekiej mińszczyźnie. Czemu obnosi się taką czapką z kokardą?

Napisano (edytowane)
7 minut temu, Marek Lamps napisał:

O! dziękuję. A co robi taka czapka z kokardą na cywilu? Ten gościu ze zdjęcia to Prus zatrudniony jako rządca na dalekiej mińszczyźnie. Czemu obnosi się taką czapką z kokardą?

Kiedyś "urzędnicy" też nosili mundury/uniformy służbowe.

Edytowane przez karpik
Napisano
3 minutes ago, Landszaft napisał:

marek lamps to się nazywa bączek lub też ma nazwę kokarda a jak Ci nie pasuje to poczytaj odkrywco !!

Zajebiste te forum, naprawdę godne plecenia...

Napisano

Za spokojnie. Normalnie dostałby ode mnie wiązkę w stylu "wykaż odrobinę inicjatywy pissowski nierobie", ale już nie wolno tak pisać.

Napisano
2 minuty temu, karpik napisał:

Za spokojnie. Normalnie dostałby ode mnie wiązkę w stylu "wykaż odrobinę inicjatywy pissowski nierobie", ale już nie wolno tak pisać.

A może to młodzian z pokolenia Z , który chce wszystko na talerzu i od razu naukowo? Nie obrażaj " szlachetnych " Pis'manów ;)

Napisano
3 minuty temu, szutnik napisał:

A może to młodzian z pokolenia Z , który chce wszystko na talerzu i od razu naukowo? Nie obrażaj " szlachetnych " Pis'manów ;)

To był przykład. Nie chcę generalizować. Gdyby można było to trzebaby kolegę z forum wybadać... i  wtedy wbić szpileczkę tam gdzie zaboli.