Skocz do zawartości

Wojna w Ukrainie vol.11

Rekomendowane odpowiedzi

1 godzinę temu, karpik napisał:

Россияне усилили обстрелы из-за вброса ISW о нахождении ВСУ на левом берегу Херсонской области, — Гуменюк

"Уточненная информация, к сожалению, не очень утешительная и приятная. Реагируя на такие информационные вбросы, враг существенно усилил атаки по противоположному берегу. У нас есть мощный обстрел Херсонского и Бериславского районов", - рассказала представитель Сил обороны юга Украины Наталья Гуменюк.

По ее словам, в результате обстрелов были разрушены около 30 жилых домов и школы. Также есть пострадавшие.

Ale chyba nie spodziewaliśmy się, że raszyści będą bezczynnie siedzieć i czekać aż wojska Ukr do nich przyjdą i ich zmienią w Gruz 200? Wiadomo było, że jak info o lądowaniu na lewym brzegu rzeki pójdzie w świat to i oni (czyt. raszyści) to przeczytają. Aż tacy tępi to nie są. Ale myślę, że jest to sprawdzanie możliwości raszystów, namierzenie ich artylerii, zmylenie przeciwnika itp, itd. Tak jak pisałem wcześniej-kilka dni i coś powinno się powoli wyjaśniać.

13 minut temu, pawel_breslau napisał:

Ale chyba nie spodziewaliśmy się, że raszyści będą bezczynnie siedzieć i czekać aż wojska Ukr do nich przyjdą i ich zmienią w Gruz 200? Wiadomo było, że jak info o lądowaniu na lewym brzegu rzeki pójdzie w świat to i oni (czyt. raszyści) to przeczytają. Aż tacy tępi to nie są. Ale myślę, że jest to sprawdzanie możliwości raszystów, namierzenie ich artylerii, zmylenie przeciwnika itp, itd. Tak jak pisałem wcześniej-kilka dni i coś powinno się powoli wyjaśniać.

Tyle, że to nie była zagrywka ukrów. Zaczęło się od lamentu jakiegoś ruska na socjalach, że od paru dni Ukraińcy okopują się na lewym brzegu, a artyleria nic nie robi. Nie było na to żadnych dowodów, ale oczywiście wszyscy zaczęli piąć. Poszło w świat i dzicy mają świetne wytłumaczenie do nasilenia atakowania cywilów na prawym brzegu.

Что там в Мордоре?

💩 медведев
пригрозил, что если Запад прибегнет к «тотальному запрету экспорта», то россия прекратит импорт товаров «по наиболее чувствительным для G7 категориям».
В частности обещает закончить зерновую сделку.
Одна из целей украинского контрнаступления – не дать россии устроить голод в мире.

💥 Что-то взорвалось во владимирской области (расстояние до москвы около 100 км)
Обнаружена воронка – 5 метров в диаметре и глубиной 2,5 метра.
Перенимают успешный опыт белгорода?

🐴 лавров пообещал «не забыть и не простить» отказ США не выдавать визы российским пропагандистам.
В МИДе пригрозили, что работающие в россии американские журналисты будут «испытывать максимальный дискомфорт».
Понятно – ждем новых арестов журналистов западных изданий.

⚡️ Житель подмосковья нашел на помойке использованный гранатомет.
Кому-то не поделил сувениры из зоны военных действий?

❗️ Около 20% зэков, завербованных на войну, заражены ВИЧ.
Учитывая как лечат в тюрьмах рф, они выбрали быструю смерть вместо медленной.

☠️  Сегодня умерло сразу два депутата государственной думы рф.
Остановитесь! С такими темпами не будет, кому в Гааге сидеть!

💰 В якутии на предприятиях начали удерживать с зарплаты по 1 тыс рублей ($12) в «фонд поддержки спецоперации».
Сегодня в якутии, завтра по всей россии!

🤡 Пока песков-младший как-бы «воевал в ЧВК «вагнер» в Украине, его автомобиль получил 2 штрафа в москве.
Прямо триллер под названием «песков-2: восстание машины»

9 godzin temu, karpik napisał:

Tyle, że to nie była zagrywka ukrów. Zaczęło się od lamentu jakiegoś ruska na socjalach, że od paru dni Ukraińcy okopują się na lewym brzegu, a artyleria nic nie robi. Nie było na to żadnych dowodów, ale oczywiście wszyscy zaczęli piąć. Poszło w świat i dzicy mają świetne wytłumaczenie do nasilenia atakowania cywilów na prawym brzegu.

Nie mam pojęcia z której zer stron poszła pierwsza informacja, że Ukr przekracza rzekę. Być może było tak jak piszesz, że jeden z raszystów się wypłakał przed ekranem telefonu i ich pociski zadziałały. Ze strony Ukr prosili o ciszę w tym temacie, ale oni zawsze proszą o ciszę więc to mnie nie dziwi. Dziś gdzieś czytałem info, że Ukr nie ruszy w najbliższym miesiącu ze względu na opady deszczu. Być może to co wstawiłem to było rozpoznanie, być może dywersanci? Ja nadal uważam, że kilka dni i będziemy coś więcej wiedzieć. No i ostatnie Twoje zdanie-czy raszyści kiedykolwiek musieli mieć jakiekolwiek wytłumaczenie aby atakować cywilów? No nie, widzimy to co najmniej od 24.02. zeszłego roku. Mają z dupie co o nich myślą i robią swoje.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie