Dragun Napisano 30 Styczeń 2023 Share Napisano 30 Styczeń 2023 Potraficie zidentyfikować? Jestem totalnym laikiem. Będę wdzięczny za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 toyotomi Napisano 30 Styczeń 2023 Share Napisano 30 Styczeń 2023 Czołem. Zwłoki pruskiej szabli, prawdopodobnie - artyleryjskiej M 1896 n/A. pzdr. stani Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 toyotomi Napisano 30 Styczeń 2023 Share Napisano 30 Styczeń 2023 Czołem. Radzieckie bagnety - Składany - 1944 i "śrubokręt" - 1891/30. pzdr. stani Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 Landszaft Napisano 30 Styczeń 2023 Share Napisano 30 Styczeń 2023 Resztki karabinu to zwłoki prawdopodobnie jakiejś odmiany Manlichera , ale to dopiero można potwierdzić zdjęciami drugiego boku i zdjęciami z góry komory zamkowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 Dragun Napisano 31 Styczeń 2023 Autor Share Napisano 31 Styczeń 2023 13 hours ago, toyotomi napisał: Czołem. Zwłoki pruskiej szabli, prawdopodobnie - artyleryjskiej M 1896 n/A. pzdr. stani Wielkie dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 Dragun Napisano 31 Styczeń 2023 Autor Share Napisano 31 Styczeń 2023 10 hours ago, Landszaft napisał: Resztki karabinu to zwłoki prawdopodobnie jakiejś odmiany Manlichera , ale to dopiero można potwierdzić zdjęciami drugiego boku i zdjęciami z góry komory zamkowej. Ciężko mówić o kalibrze w tak skorodowanej lufie - pomiar 7,6 - 8,2 mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 Dragun Napisano 31 Styczeń 2023 Autor Share Napisano 31 Styczeń 2023 10 hours ago, Landszaft napisał: Resztki karabinu to zwłoki prawdopodobnie jakiejś odmiany Manlichera , ale to dopiero można potwierdzić zdjęciami drugiego boku i zdjęciami z góry komory zamkowej. Wiesz co może być na zdjęciach 3 i 4? Zakładam, że to lufa - kaliber około 12mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 canabis.dw Napisano 31 Styczeń 2023 Share Napisano 31 Styczeń 2023 16 godzin temu, Landszaft napisał: Resztki karabinu to zwłoki prawdopodobnie jakiejś odmiany Manlichera , ale to dopiero można potwierdzić zdjęciami drugiego boku i zdjęciami z góry komory zamkowej. A to nie bedzie berthier czasem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 Dragun Napisano 31 Styczeń 2023 Autor Share Napisano 31 Styczeń 2023 1 hour ago, canabis.dw napisał: A to nie bedzie berthier czasem? wygląda na to, że masz rację. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
Dragun
Potraficie zidentyfikować? Jestem totalnym laikiem. Będę wdzięczny za pomoc.
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi