DamianosSs1 Napisano 29 Listopad 2022 Napisano 29 Listopad 2022 Witam, od czego może być ta wkrętka? Czy możliwe aby była od jakiegoś odznaczenia? Brak jakichkolwiek sygnatur. Cytuj
0 takafura Napisano 29 Listopad 2022 Napisano 29 Listopad 2022 Może to przesąd ale większość podaje wymiary... Cytuj
0 Cyrograf15 Napisano 29 Listopad 2022 Napisano 29 Listopad 2022 Wkręt do metalu, podejrzewam zastosowanie powiązane z elektryką. Wojtek Cytuj
0 Tomasz70 Napisano 30 Listopad 2022 Napisano 30 Listopad 2022 Nie tylko elektryka. Mam przedwojenny "segregator" kart uposażenia żołnierzy WP. Jest mocowany tego typu złączkami - z jednej strony nakrętka tulejowa, z drugiej taka właśnie śruba. Cytuj
0 Tomasz70 Napisano 1 Grudzień 2022 Napisano 1 Grudzień 2022 Tak to wygląda. Moje są zdecydowanie dłuższe, więc w przypadku tamtej prezentowanej znajdki jest to raczej od elektryki. Nie wykluczam że były jednak "segregatory" z krótszymi wkrętami. Cytuj
0 DamianosSs1 Napisano 2 Grudzień 2022 Autor Napisano 2 Grudzień 2022 Wyszły takie dwie wkrętki obok siebie, stawiał bym na pruskie wojsko z 1915r. Moja wkrętka nie ma też prążkowania na rancie do odkręcania. Cytuj
0 sp4tkl Napisano 4 Grudzień 2022 Napisano 4 Grudzień 2022 Moim skromnym zdaniem wkrętka bez jakiegoś super specjalistycznego przeznaczenia. Krótka ale z dużą powierzchnią docisku. Używana wszędzie tam gdzie łączy się materiał miękki, delikatny, słabszy np. skóra, drewno. Zupełnie podobne widziałem wczoraj użyte do spięcia karty menu w restauracji. Cytuj
Pytanie
DamianosSs1
Witam, od czego może być ta wkrętka? Czy możliwe aby była od jakiegoś odznaczenia? Brak jakichkolwiek sygnatur.
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi