Trollusek Napisano 3 Październik 2022 Napisano 3 Październik 2022 Czy ktoś może mi powiedzieć czy można w czym zamoczyć ową monetkę żeby dało się ją chociaż zidentyfikować? Moneta o ile to jest moneta ma 33mm. Cytuj
bialawy Napisano 3 Październik 2022 Napisano 3 Październik 2022 Wielkość monety sugerowałaby np 5 kopiejek carycy Katarzyny ale ze zdjęć z takim oświetleniem niczego takiego wywnioskować nie można. Generalnie trzeba pobawić się w usuwanie tego syfu i odczytywanie czegoś z monety na zasadzie gry światła i cienia. Bezpośrednie oświetlenie mało daje. Dużo lepiej wypatruje się detali przy świetle bocznym i pochylając monetę. Pozdr. 1 Cytuj
Trollusek Napisano 4 Październik 2022 Autor Napisano 4 Październik 2022 Troche udało mi się podłubać i widać jakiś zarys orzełka z obwódką jednak w google nie znalazłem nic podobnego. Cytuj
Trollusek Napisano 4 Październik 2022 Autor Napisano 4 Październik 2022 Tak moneta ma 33-34mm bo co miara to pokazuje co innego. Tutaj do porównania 20zł z 76. Cytuj
tygrys001 Napisano 4 Październik 2022 Napisano 4 Październik 2022 Tyr Ci już napisał co to prawdopodobnie jest. Cytuj
sqr Napisano 4 Październik 2022 Napisano 4 Październik 2022 To jest medal za długoletnią służbę 1 Cytuj
Edmundo Napisano 4 Październik 2022 Napisano 4 Październik 2022 2 godziny temu, sqr napisał: To jest medal za długoletnią służbę Zapewne tak, wersja pierwotna z 1938 r. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi