Skocz do zawartości

Wojna w Ukrainie vol.8

Rekomendowane odpowiedzi

23 godziny temu, karpik napisał:

"Film z rekrutacji jeńców rosyjskich do wojny z Ukrainą. Za układ z diabłem właściciel Wagnera PKW Jewgienij Prigożyn oferuje ułaskawienie. Po pół roku w strefie działań wojennych. To znaczy pośmiertnie."

A może wariacie zostaw ludzi w spokoju, zajmij się resocjalizacją zwyrodniałego narodu i buduj kraj za miliardy z ropy. Inaczej historia was wyśmieje, gdy skończą się surowce a raszka będzie jeszcze bardziej biedna i zapuszczona, niż przed rewolucją przemysłową.

"Właściciel PKW „Wagner” Prigozhin skomentował wideo, w którym rekrutuje jeńców do wojny na Ukrainie

„Ci, którzy nie chcą, aby więźniowie walczyli w PKW, wyślij swoje dzieci na front. Albo PKW i więźniów, albo dzieci – zdecydujcie sami” – powiedział kucharz Putina."

18 godzin temu, karpik napisał:

Seicento?

"„Kawa samochodowa Zełenskiego uległa wypadkowi w centrum Kijowa”

Ranny kierowca trafił do szpitala. Organy ścigania badają okoliczności wypadku. Według sekretarza prasowego Nikiforomu sam prezydent nie odniósł poważnych obrażeń."

Jest zdjęcie z wypadku.

IMG_20220915_213430_890.jpg

8 godzin temu, bodziu000000 napisał:

Wszystko można przekuć w sukces. Nie wiem czy to wymyślili sami dzicy użytkownicy telegramu, czy to przekaz z propagandy ale czytałem już iż, parafrazując:

"Widząc, że Ukrainie kończy się ciężki sprzęt i wiedząc o płaczkach, które w związku z tym będą żebrać na zachodzie, wolano zostawić im stary sprzęt radziecki"

Ja bym zaszalał i jeszcze dopisał, że każdy taki sprzęt jest zsabotowany i wręcz pomoże, a nie zaszkodzi dziczy 😂 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie