Skocz do zawartości

2 zdjęcia

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. to mój pierwszy temat który zakładam. 
Nie wiem czy było. Znalazłem 2  zdjęcia na alllegro do  których załączam linki, oba zdjęcia znalazłem w dziale WP do 1939 roku, pierwsze  i drugie  , na zdjęciu są moim zdaniem Polacy( choć mogę się pomylić), pytanie gdzie zrobiono te zdjęcia, który rok? 

Pozdrawiam. 

Napisano
  W dniu 14.05.2022 o 21:54, pawel135 napisał:

Witam. to mój pierwszy temat który zakładam. 
Nie wiem czy było. Znalazłem 2  zdjęcia na alllegro do  których załączam linki, oba zdjęcia znalazłem w dziale WP do 1939 roku, pierwsze  i drugie  , na zdjęciu są moim zdaniem Polacy( choć mogę się pomylić), pytanie gdzie zrobiono te zdjęcia, który rok? 

Pozdrawiam. 

Expand  

Pierwsze zdjęcie Francja - zapewne początek lat 20tych.

Drugie zdjęcie - Niemiaszki przy zdobytym brytyjskim czołgu, I WW.

Napisano

Pawel135 na pewno się mylisz, to że ktoś wrzuca do działu Wojsko Polskie allegro fotki z I wojny światowej to nie znak że to fotka  Wojska Polskiego . Akurat Allegro w działach często ma bajzel i śmietnik różnych pierdół które nie pokrywają się z  tematyką . Tak że zalecam ostry sceptycyzm do tego co piszą i wystawiają. Górna fotka francuskiego czołgu Char C2 budowanego w trakcie I wojny a ukończonych po jej zakończeniu i używanych aż do wybuchu II wojny światowej , Dolna angielski Mark V zdobyty przez żołnierzy niemieckich " nie wiadomo czy tylko stoją do zdjęcia przy uszkodzonym pojeździe bo czołg bez niemieckich oznaczeń i już dość rozmontowany"

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie