bialawy Napisano 10 Kwiecień 2022 Share Napisano 10 Kwiecień 2022 Witam Czy spotkał się ktoś kiedyś z podobnym tworem? Siekierka długa na ok 6cm, ostrze wysokości ok 3.2cm Dla dzieci? Z góry dziękuję za wszelkie informacje i pozdrawiam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 takafura Napisano 10 Kwiecień 2022 Share Napisano 10 Kwiecień 2022 Gdyby na obuchu był jakiś znak graficzny to byłby to klasyczna cechówka - powszechny sprzęt w Lasach Państwowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 bialawy Napisano 13 Kwiecień 2022 Autor Share Napisano 13 Kwiecień 2022 Niestety po kąpieli w odrdzewiaczu żadne punce się nie pojawiły. Widać, że jest to raczej stary wytwór. Ale mam pytanie... Czy w tych używanych w LP gniazdo na trzonek też ma kształt trójkąta? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 takafura Napisano 13 Kwiecień 2022 Share Napisano 13 Kwiecień 2022 Ja używałem takiej ( kilkanaście lat temu). Ta twoja to faktycznie trochę zabawka jest, ostrze mocno klinowate. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 bialawy Napisano 13 Kwiecień 2022 Autor Share Napisano 13 Kwiecień 2022 Ale generalnie nie da się ukryć, że jest to jakaś siekierka. A że ktoś (czyt, kowal) wyklepał to z resztki materiały to już inny temat... ;-) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 honker Napisano 13 Kwiecień 2022 Share Napisano 13 Kwiecień 2022 Cześć, raczej kowal tego nie klepał tylko została zniszczona bo była używana jako klin. Jak pamiętam ojciec miał podobnej wielkości siekierkę i maleńki młoteczek ok.1/1/5 cm którego używał przy szkleniu okien ( do wbijania takich specjalnych drutów które trzymały szybę w ramie). Nie wiem czy to zabawki czy sprzęt specjalistyczny ale na pewno powojenny bo po powstaniu nic nie ocalało. pozd Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
bialawy
Witam
Czy spotkał się ktoś kiedyś z podobnym tworem? Siekierka długa na ok 6cm, ostrze wysokości ok 3.2cm
Dla dzieci?
Z góry dziękuję za wszelkie informacje i pozdrawiam...
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi