bialawy Napisano 10 Kwiecień 2022 Napisano 10 Kwiecień 2022 Witam Czy spotkał się ktoś kiedyś z podobnym tworem? Siekierka długa na ok 6cm, ostrze wysokości ok 3.2cm Dla dzieci? Z góry dziękuję za wszelkie informacje i pozdrawiam... Cytuj
0 takafura Napisano 10 Kwiecień 2022 Napisano 10 Kwiecień 2022 Gdyby na obuchu był jakiś znak graficzny to byłby to klasyczna cechówka - powszechny sprzęt w Lasach Państwowych. Cytuj
0 bialawy Napisano 13 Kwiecień 2022 Autor Napisano 13 Kwiecień 2022 Niestety po kąpieli w odrdzewiaczu żadne punce się nie pojawiły. Widać, że jest to raczej stary wytwór. Ale mam pytanie... Czy w tych używanych w LP gniazdo na trzonek też ma kształt trójkąta? Pozdrawiam Cytuj
0 takafura Napisano 13 Kwiecień 2022 Napisano 13 Kwiecień 2022 Ja używałem takiej ( kilkanaście lat temu). Ta twoja to faktycznie trochę zabawka jest, ostrze mocno klinowate. Cytuj
0 bialawy Napisano 13 Kwiecień 2022 Autor Napisano 13 Kwiecień 2022 Ale generalnie nie da się ukryć, że jest to jakaś siekierka. A że ktoś (czyt, kowal) wyklepał to z resztki materiały to już inny temat... ;-) Pozdrawiam Cytuj
0 honker Napisano 13 Kwiecień 2022 Napisano 13 Kwiecień 2022 Cześć, raczej kowal tego nie klepał tylko została zniszczona bo była używana jako klin. Jak pamiętam ojciec miał podobnej wielkości siekierkę i maleńki młoteczek ok.1/1/5 cm którego używał przy szkleniu okien ( do wbijania takich specjalnych drutów które trzymały szybę w ramie). Nie wiem czy to zabawki czy sprzęt specjalistyczny ale na pewno powojenny bo po powstaniu nic nie ocalało. pozd Marek Cytuj
Pytanie
bialawy
Witam
Czy spotkał się ktoś kiedyś z podobnym tworem? Siekierka długa na ok 6cm, ostrze wysokości ok 3.2cm
Dla dzieci?
Z góry dziękuję za wszelkie informacje i pozdrawiam...
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi