duxripae Posted February 18, 2022 Posted February 18, 2022 Proszę o pomoc w identyfikacji. Mam z tyłu głowy, że już coś takiego widziałem przy jakimś urządzeniu, ale nie mogę sobie przypomnieć.:)
Dylan_Gd Posted February 19, 2022 Posted February 19, 2022 Tarcza od światłomierza. Przykładowo tak wygląda w Leningradzie 4 (ta wewnętrzna)
Edmundo Posted February 20, 2022 Posted February 20, 2022 3 godziny temu, Dylan_Gd napisał: Tarcza od światłomierza. Jak najbardziej.
duxripae Posted February 26, 2022 Author Posted February 26, 2022 Dziękuję wszystkim za odpowiedzi i przepraszam za zadanie pytania niezgodnie ze zwyczajami panującymi na forum. Rzeczywiście jestem użytkownikiem od niedawna. Średnica przedmiotu to 39mm.
duxripae Posted February 26, 2022 Author Posted February 26, 2022 Tak, to będzie to. Dziękuję Dylan_Gd
Erih Posted February 21, 2022 Posted February 21, 2022 Od światłomierza lub od ręcznego kalkulatora naświetleń - większość pewnie pamięta te tarcze tekturowe z okresu PRL, ale dawniej bywały też lepiej wykonane, z metalu łączonego z tworzywem. Nadal pozostaje aktualne pytanie o wielkość. Proszę jednak zwrócić uwagę, że kolega zagajający może nadal być na "okresie próbnym".
Cyrograf15 Posted February 21, 2022 Posted February 21, 2022 Godzinę temu, Erih napisał: Proszę jednak zwrócić uwagę, że kolega zagajający może nadal być na "okresie próbnym". Co nie zmienia faktu iż nic nie napisał.
Matman Posted February 18, 2022 Posted February 18, 2022 Wygląda mi na tarczę aparatu fotograficznego, do wyboru czasu ekspozycji.
Question
duxripae
Proszę o pomoc w identyfikacji. Mam z tyłu głowy, że już coś takiego widziałem przy jakimś urządzeniu, ale nie mogę sobie przypomnieć.:)
9 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.