duxripae Napisano 18 Luty 2022 Share Napisano 18 Luty 2022 Proszę o pomoc w identyfikacji. Mam z tyłu głowy, że już coś takiego widziałem przy jakimś urządzeniu, ale nie mogę sobie przypomnieć.:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1 Dylan_Gd Napisano 19 Luty 2022 Share Napisano 19 Luty 2022 Tarcza od światłomierza. Przykładowo tak wygląda w Leningradzie 4 (ta wewnętrzna) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 Matman Napisano 18 Luty 2022 Share Napisano 18 Luty 2022 Wygląda mi na tarczę aparatu fotograficznego, do wyboru czasu ekspozycji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 sqr Napisano 19 Luty 2022 Share Napisano 19 Luty 2022 Średnicę trudno zmierzyć?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 Edmundo Napisano 20 Luty 2022 Share Napisano 20 Luty 2022 3 godziny temu, Dylan_Gd napisał: Tarcza od światłomierza. Jak najbardziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 Erih Napisano 21 Luty 2022 Share Napisano 21 Luty 2022 Od światłomierza lub od ręcznego kalkulatora naświetleń - większość pewnie pamięta te tarcze tekturowe z okresu PRL, ale dawniej bywały też lepiej wykonane, z metalu łączonego z tworzywem. Nadal pozostaje aktualne pytanie o wielkość. Proszę jednak zwrócić uwagę, że kolega zagajający może nadal być na "okresie próbnym". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 Cyrograf15 Napisano 21 Luty 2022 Share Napisano 21 Luty 2022 Godzinę temu, Erih napisał: Proszę jednak zwrócić uwagę, że kolega zagajający może nadal być na "okresie próbnym". Co nie zmienia faktu iż nic nie napisał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 duxripae Napisano 26 Luty 2022 Autor Share Napisano 26 Luty 2022 Dziękuję wszystkim za odpowiedzi i przepraszam za zadanie pytania niezgodnie ze zwyczajami panującymi na forum. Rzeczywiście jestem użytkownikiem od niedawna. Średnica przedmiotu to 39mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 Dylan_Gd Napisano 26 Luty 2022 Share Napisano 26 Luty 2022 Moim zdaniem to od takiego: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 duxripae Napisano 26 Luty 2022 Autor Share Napisano 26 Luty 2022 Tak, to będzie to. Dziękuję Dylan_Gd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
duxripae
Proszę o pomoc w identyfikacji. Mam z tyłu głowy, że już coś takiego widziałem przy jakimś urządzeniu, ale nie mogę sobie przypomnieć.:)
9 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi