duxripae Napisano 18 Luty 2022 Napisano 18 Luty 2022 Proszę o pomoc w identyfikacji. Mam z tyłu głowy, że już coś takiego widziałem przy jakimś urządzeniu, ale nie mogę sobie przypomnieć.:) Cytuj
1 Dylan_Gd Napisano 19 Luty 2022 Napisano 19 Luty 2022 Tarcza od światłomierza. Przykładowo tak wygląda w Leningradzie 4 (ta wewnętrzna) Cytuj
0 Matman Napisano 18 Luty 2022 Napisano 18 Luty 2022 Wygląda mi na tarczę aparatu fotograficznego, do wyboru czasu ekspozycji. Cytuj
0 Edmundo Napisano 20 Luty 2022 Napisano 20 Luty 2022 3 godziny temu, Dylan_Gd napisał: Tarcza od światłomierza. Jak najbardziej. Cytuj
0 Erih Napisano 21 Luty 2022 Napisano 21 Luty 2022 Od światłomierza lub od ręcznego kalkulatora naświetleń - większość pewnie pamięta te tarcze tekturowe z okresu PRL, ale dawniej bywały też lepiej wykonane, z metalu łączonego z tworzywem. Nadal pozostaje aktualne pytanie o wielkość. Proszę jednak zwrócić uwagę, że kolega zagajający może nadal być na "okresie próbnym". Cytuj
0 Cyrograf15 Napisano 21 Luty 2022 Napisano 21 Luty 2022 Godzinę temu, Erih napisał: Proszę jednak zwrócić uwagę, że kolega zagajający może nadal być na "okresie próbnym". Co nie zmienia faktu iż nic nie napisał. Cytuj
0 duxripae Napisano 26 Luty 2022 Autor Napisano 26 Luty 2022 Dziękuję wszystkim za odpowiedzi i przepraszam za zadanie pytania niezgodnie ze zwyczajami panującymi na forum. Rzeczywiście jestem użytkownikiem od niedawna. Średnica przedmiotu to 39mm. Cytuj
0 duxripae Napisano 26 Luty 2022 Autor Napisano 26 Luty 2022 Tak, to będzie to. Dziękuję Dylan_Gd Cytuj
Pytanie
duxripae
Proszę o pomoc w identyfikacji. Mam z tyłu głowy, że już coś takiego widziałem przy jakimś urządzeniu, ale nie mogę sobie przypomnieć.:)
9 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi