fixed Napisano 25 Styczeń 2022 Share Napisano 25 Styczeń 2022 (edytowane) Witam, dziś na plaży w Gdańsku, znalazłem dwa ciekawe wpadające mi w oko kamyki. Ktoś może powiedzieć co to? Edytowane 25 Styczeń 2022 przez fixed Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 Kee Napisano 25 Styczeń 2022 Share Napisano 25 Styczeń 2022 (edytowane) Na moje to nie kamienie, spiek żużlu oraz kawałek ceramicznego kafla ze szkliwieniem lub pomalowane drewno. Edytowane 25 Styczeń 2022 przez Kee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 fixed Napisano 25 Styczeń 2022 Autor Share Napisano 25 Styczeń 2022 2 hours ago, Kee napisał: Na moje to nie kamienie, spiek żużlu oraz kawałek ceramicznego kafla ze szkliwieniem lub pomalowane drewno. Pierwsze się zgadza, dzięki! A drugie drewnem na pewno nie jest, a na kafel zbyt owalne i grube chyba.. no i widać że malunek był jakiś dookoła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 Cyrograf15 Napisano 25 Styczeń 2022 Share Napisano 25 Styczeń 2022 Garnek gliniany emaliowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 Sedco Express Napisano 26 Styczeń 2022 Share Napisano 26 Styczeń 2022 "Zbyt owalne..." Bo to jest tzw. otoczak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 Erih Napisano 26 Styczeń 2022 Share Napisano 26 Styczeń 2022 Zdecydowanie to drugie jest fragmentem kafla, kiedyś musiał być ładnie zdobiony, może ręcznie malowany. O ile mnie pamięć nie myli, to kawałek tzw gzymsika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
fixed
Witam, dziś na plaży w Gdańsku, znalazłem dwa ciekawe wpadające mi w oko kamyki. Ktoś może powiedzieć co to?
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi