Mathew30 Napisano 24 Grudzień 2021 Share Napisano 24 Grudzień 2021 Witam. Czy ktoś wie od czego dokładnie jest ta oś ? Piasty dwóch typów i stelaż który do niczego mi nie pasuje . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 hipolit-O4 Napisano 25 Grudzień 2021 Share Napisano 25 Grudzień 2021 (edytowane) Przypomina mi resztki starego siewnika lub podwozie młocarni. Edytowane 25 Grudzień 2021 przez hipolit-O4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 Catadero Napisano 25 Grudzień 2021 Share Napisano 25 Grudzień 2021 Poszukaj wśród kuchni polowych WP. C. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 Mathew30 Napisano 25 Grudzień 2021 Autor Share Napisano 25 Grudzień 2021 Siewnik raczej odpada ze względu na wymiary. 95cm między piastami i 145cm długość całkowita osi razem z wystającymi trzpieniami. Siewnik konny był szerszy. Rozmiar samego kola też się nie zgadza. W siewnikach koła były dużo większe, średnica ponad 100-120cm. Te koła po tym co z nich zostało można wymierzyć, że miały około 80cm średnicy. Młocarnie miały drewnianą oś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 Wolfik71 Napisano 25 Grudzień 2021 Share Napisano 25 Grudzień 2021 W wątku dotyczącym kuchni polowych II RP jest zdjęcie kuchni typu austriackiego. To może być to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 Catadero Napisano 26 Grudzień 2021 Share Napisano 26 Grudzień 2021 Koła to żaden argument, ale...naprawdę przejrzyj dokładnie wątek kuchni polowych. Może WRESZCIE coś zobaczysz? C. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 Mathew30 Napisano 26 Grudzień 2021 Autor Share Napisano 26 Grudzień 2021 Ok. Będę szukał. Dziękuję za podpowiedzi i jakby coś komuś jeszcze do głowy przyszło to chętnie się zapoznam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 Mathew30 Napisano 1 Styczeń 2022 Autor Share Napisano 1 Styczeń 2022 Witam ponownie. Przejżałem wątek kuchni polowych i faktycznie niektóre elementy mogły by się zgadzać np. rozstaw kół i ich średnica, ale ten stelaż z korbą do hamulca na środku dalej do niczego mi nie pasuje . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 Kee Napisano 3 Styczeń 2022 Share Napisano 3 Styczeń 2022 Solidna konstrukcja w sam raz pod konny wozek gaśniczy straży pożarnej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
Mathew30
Witam. Czy ktoś wie od czego dokładnie jest ta oś ? Piasty dwóch typów i stelaż który do niczego mi nie pasuje .
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi