jarasek Napisano 19 Grudzień 2021 Napisano 19 Grudzień 2021 Proszę o pomoc w identyfikacji orzełka. Wymiary: ok 105mm x 90mm
Bartee Napisano 19 Grudzień 2021 Napisano 19 Grudzień 2021 Monogram SAR - „Stanislaus Augustus Rex” oraz insygnia w szponach. Orzełek epoki króla Stanisława Augusta zatem, z końca 18 wieku najprawdopodobniej.
jarasek Napisano 19 Grudzień 2021 Autor Napisano 19 Grudzień 2021 Tak to zauważyłem ale bardziej mnie interesuje jaka formacja nosiła takie orzełki.
DARKOFF Napisano 19 Grudzień 2021 Napisano 19 Grudzień 2021 Fajny fancior, gratulacje. Szkoda tylko że doznał urazu
bialawy Napisano 19 Grudzień 2021 Napisano 19 Grudzień 2021 3 godziny temu, DARKOFF napisał: Fajny fancior, gratulacje. Szkoda tylko że doznał urazu Bo chyba ktoś na siłę próbował go wyprostować. Trzeba było mataloplastyka jakiegoś zapytać lub poprosić. Mnie kiedyś właśnie znajomy metaloplastyk instruował jak mam wyprostować pogiętą łyżkę. Szkoda. Lepiej byłoby zostawić chyba w całości ale pogięte...
jarasek Napisano 20 Grudzień 2021 Autor Napisano 20 Grudzień 2021 Niestety, darowanemu koniowi w zęby się nie zagląda. Co jest to jest. Takie orzełki mieli żołnierze Powstania Kościuszkowskiego. W załączeniu rycina, żołnierz nr 4.
Pytanie
jarasek
Proszę o pomoc w identyfikacji orzełka. Wymiary: ok 105mm x 90mm
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.