Kaznodziej Napisano 13 Listopad 2021 Share Napisano 13 Listopad 2021 Witam. Nabyłem nieruchomość ze starym domem, który mam zamiar rozebrać za 2-3 tygodnie. Słyszałem ze dawnym właścicielem był myśliwy i coś można znaleźć w tym domu. Chata była cały czas zamknięta i doglądana wiec środek nie został zdewastowany. Zerwałem podłogi drewniane i boazerie ze ścian Wiele lat temu zakupiłem Rutusa Proxime, ale mam za mało umiejętności aby sprawnie go obsługiwać. Macie pomysł gdzie mogę znaleźć osoby chętne na przeszukanie domu przed Rozbiorka?? Prace wyburzeniowe zlecam zewnętrznej firmie dlatego może warto sprawdzić zawartość domu?? pozdrawiam Wszystkich Krzysztof Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 13 Listopad 2021 Share Napisano 13 Listopad 2021 Masz pozwolenie od WKZ na poszukiwanie zabytków w tym domu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 13 Listopad 2021 Share Napisano 13 Listopad 2021 bjar... Ty świniaku, jakby powiedział mój Młodszy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 13 Listopad 2021 Share Napisano 13 Listopad 2021 Chrum, chrum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
takafura Napisano 13 Listopad 2021 Share Napisano 13 Listopad 2021 Przyjaciel po zerwaniu podłogi znalazł Mauzera z czasów IIWS i zgłosił to na posterunku policji. Po 3 wizycie w domu policjantów, spisywaniu zeznań, kolejnych listach poleconych stwierdził że następne znalezisko tego typy wywali w nocy do jeziora... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyr Napisano 13 Listopad 2021 Share Napisano 13 Listopad 2021 Ale w dzisiejszych niespokojnych czasach to szkoda do jeziora... Zakonserwować i zakopać a nóż się może przydać;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 13 Listopad 2021 Share Napisano 13 Listopad 2021 25 minut temu, takafura napisał: zgłosił to na posterunku Pogratulować inteligencji koledze :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
takafura Napisano 13 Listopad 2021 Share Napisano 13 Listopad 2021 50 minut temu, bjar_1 napisał: Pogratulować inteligencji koledze :D Pamiętaj że leśnicy skazani prawomocnym wyrokiem (nawet zawiasy) tracą pracę w LP i stąd chyba jego nadgorliwość. Ps. Gdyby chciał ją legalnie jako kolekcjoner zatrzymać - ile to trwa i kosztuje pozbawienie broni cech użytkowych, certyfikat z laboratorium kryminalistycznego czy co tam jeszcze potrzeba ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kaznodziej Napisano 13 Listopad 2021 Autor Share Napisano 13 Listopad 2021 Dzięki chłopaki za przedstawienie problemu ewentualnego znalezienia broni, ale może będzie coś innego wartego uwagi lub nic nie będzie rozumiem ze mało interesujące miejsce na poszukiwania skoro brak chętnych?? Czy powinienem szukać gdzie indziej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
takafura Napisano 14 Listopad 2021 Share Napisano 14 Listopad 2021 W dniu 13.11.2021 o 15:26, Kaznodziej napisał: rozumiem ze mało interesujące miejsce na poszukiwania skoro brak chętnych?? Czy powinienem szukać gdzie indziej? Może nie jest to dla Ciebie do końca jasne - namawiasz na forum do przestępstwa. Zagrożonego karą 2 lat. Trochę tak jakbyś chciał bankomat podwędzić i szukasz ślusarza do prucia sejfu ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kaznodziej Napisano 15 Listopad 2021 Autor Share Napisano 15 Listopad 2021 Wszystko jasne. Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.