Kategart Napisano 2 Październik 2021 Share Napisano 2 Październik 2021 Dzień dobry Czy ktoś ma pomysł do czego mógł służyć taki pojemnik? Najprawdopodobniej Ludowe Wojsko Polskie. Wygląda na hermetyczny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edmundo Napisano 5 Październik 2021 Share Napisano 5 Październik 2021 W dniu 4.10.2021 o 05:27, Kategart napisał: Jedyny trop jaki znalazłem to to, że najprawdopodobniej pochodzi z bazy lotniczej pod Poznaniem z lat około `80 Mozliwe, że w tamtym czasie stacjonowały tam jakieś jednostki radzieckie. Pod Poznaniem nie było żadnych baz lotniczych (oczywiście poza lotniskiem w Krzesinach) a tym bardziej takich w których stacjonowały jednostki radzieckie ale przecież prawie wszystkie samoloty bojowe (pomijam Limy i Iskry) będące na stanie ówczesnych polskich Wojsk Lotniczych czy też Wojsk Obrony Powietrznej Kraju były produkcji radzieckiej a więc ów pojemnik może był na wyposażeniu naziemnej obsługi samolotów albo i nie koniecznie samolotów, po prostu przyjechał do Polski wraz z radzieckim sprzętem a w przemalowywanie takiego czegoś w kolor obowiązujący w WP nikt by się nie bawił, ani wtedy ani obecnie, bo i w sumie po co. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hipolit-O4 Napisano 5 Październik 2021 Share Napisano 5 Październik 2021 Coś podobnego chyba w śmigłowcu widziałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erih Napisano 3 Październik 2021 Share Napisano 3 Październik 2021 Patrząc po kolorze, to WP to raczej nie jest, chyba że bardzo wczesne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edmundo Napisano 3 Październik 2021 Share Napisano 3 Październik 2021 Nie wiem co to jest i do czego mogło służyć ale kolor jest charakterystyczny dla Armii Radzieckiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kategart Napisano 4 Październik 2021 Autor Share Napisano 4 Październik 2021 Jedyny trop jaki znalazłem to to, że najprawdopodobniej pochodzi z bazy lotniczej pod Poznaniem z lat około `80 Mozliwe, że w tamtym czasie stacjonowały tam jakieś jednostki radzieckie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
Kategart
Dzień dobry
Czy ktoś ma pomysł do czego mógł służyć taki pojemnik?
Najprawdopodobniej Ludowe Wojsko Polskie. Wygląda na hermetyczny
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.