Kategart Napisano 2 Październik 2021 Napisano 2 Październik 2021 Dzień dobry Czy ktoś ma pomysł do czego mógł służyć taki pojemnik? Najprawdopodobniej Ludowe Wojsko Polskie. Wygląda na hermetyczny
Edmundo Napisano 5 Październik 2021 Napisano 5 Październik 2021 W dniu 4.10.2021 o 05:27, Kategart napisał: Jedyny trop jaki znalazłem to to, że najprawdopodobniej pochodzi z bazy lotniczej pod Poznaniem z lat około `80 Mozliwe, że w tamtym czasie stacjonowały tam jakieś jednostki radzieckie. Pod Poznaniem nie było żadnych baz lotniczych (oczywiście poza lotniskiem w Krzesinach) a tym bardziej takich w których stacjonowały jednostki radzieckie ale przecież prawie wszystkie samoloty bojowe (pomijam Limy i Iskry) będące na stanie ówczesnych polskich Wojsk Lotniczych czy też Wojsk Obrony Powietrznej Kraju były produkcji radzieckiej a więc ów pojemnik może był na wyposażeniu naziemnej obsługi samolotów albo i nie koniecznie samolotów, po prostu przyjechał do Polski wraz z radzieckim sprzętem a w przemalowywanie takiego czegoś w kolor obowiązujący w WP nikt by się nie bawił, ani wtedy ani obecnie, bo i w sumie po co.
hipolit-O4 Napisano 5 Październik 2021 Napisano 5 Październik 2021 Coś podobnego chyba w śmigłowcu widziałem.
Erih Napisano 3 Październik 2021 Napisano 3 Październik 2021 Patrząc po kolorze, to WP to raczej nie jest, chyba że bardzo wczesne.
Edmundo Napisano 3 Październik 2021 Napisano 3 Październik 2021 Nie wiem co to jest i do czego mogło służyć ale kolor jest charakterystyczny dla Armii Radzieckiej.
Kategart Napisano 4 Październik 2021 Autor Napisano 4 Październik 2021 Jedyny trop jaki znalazłem to to, że najprawdopodobniej pochodzi z bazy lotniczej pod Poznaniem z lat około `80 Mozliwe, że w tamtym czasie stacjonowały tam jakieś jednostki radzieckie.
Pytanie
Kategart
Dzień dobry
Czy ktoś ma pomysł do czego mógł służyć taki pojemnik?
Najprawdopodobniej Ludowe Wojsko Polskie. Wygląda na hermetyczny
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.