Mirass Napisano 25 Maj 2021 Share Napisano 25 Maj 2021 Jak w temacie... Może ktoś coś podpowie.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirass Napisano 26 Maj 2021 Autor Share Napisano 26 Maj 2021 Dzięki Panowie ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartee Napisano 25 Maj 2021 Share Napisano 25 Maj 2021 T.Z.F. - skrótowiec od: turmzielfernrohr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 25 Maj 2021 Share Napisano 25 Maj 2021 Turmzielfernrohr 4/1. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toyotomi Napisano 25 Maj 2021 Share Napisano 25 Maj 2021 Czołem. T.Z.F. = Turmzielfernrohr = Luneta wieżyczki. 4/1 - od czołgu - Sd.Kfz. 234. Tylko nie wiem której wersji. pzdr. stani Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balans Napisano 25 Maj 2021 Share Napisano 25 Maj 2021 Czołgowy celownik teleskopowy, podobno używany w Tygrysach. Tak czy inaczej w tym stanie to tylko pozazdrościć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 25 Maj 2021 Share Napisano 25 Maj 2021 To nie są tanie żeczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartee Napisano 25 Maj 2021 Share Napisano 25 Maj 2021 17 minutes ago, balans napisał: Czołgowy celownik teleskopowy, podobno używany w Tygrysach. Tak czy inaczej w tym stanie to tylko pozazdrościć. hmm... spotkałem się z informacją, iż "łamaniec" czyli jak tutaj 4/1 to: "T.Z.F. mit "/ 1" Markierungen stehen für Bunker equipped Typisierung. Ringstande 67..." stąd: https://www.militaria-fundforum.de/forum/index.php?thread/925917-turmzielfernrohr-4-1/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
Mirass
Jak w temacie...
Może ktoś coś podpowie..
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.