Kee Napisano 12 Kwiecień 2021 Napisano 12 Kwiecień 2021 Witam, Takie coś przyjechało z gruzem Co jesteście w stanie mi o tym powiedzieć na podstawie zdjęć?
toyotomi Napisano 12 Kwiecień 2021 Napisano 12 Kwiecień 2021 Sztućce produkcji - Württembergische Metallwarenfabrik (WMF) w Geislingen. Posrebrzane - pzdr. stani
Erih Napisano 12 Kwiecień 2021 Napisano 12 Kwiecień 2021 Fajny ten gruz, po takim znalezisku przetrząsnąłbym go po ziarnku ;) Dodam że - na ile jest to widoczne, mała łyżeczka i widelec mogą być z jednego kompletu, duża łyżka raczej nie.
Kee Napisano 12 Kwiecień 2021 Autor Napisano 12 Kwiecień 2021 Godzinę temu, toyotomi napisał: Sztućce produkcji - Württembergische Metallwarenfabrik (WMF) w Geislingen. Posrebrzane - pzdr. stani Dzięki wielkie, a mógł byś mi łopatologicznie wyjaśnić oznaczenie 90 45? Rozumiem że to ilość kruszcu użyta do srebrzenia. Ale to 1 przedmiotu? Czy jakiejś konkretnej powierzchni?
toyotomi Napisano 12 Kwiecień 2021 Napisano 12 Kwiecień 2021 Czołem. "90" - ilość srebra wynoszącą 90 g na dwa tuziny standardowych sztućców. "45" - zwiększenie grubości osadzonego srebra - nie znam tabeli parametrów w korelacji z cyfrą. pzdr. stani
Pytanie
Kee
Witam,
Takie coś przyjechało z gruzem
Co jesteście w stanie mi o tym powiedzieć na podstawie zdjęć?
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.