MichałMielno Napisano 21 Luty 2021 Share Napisano 21 Luty 2021 Znalazłem skamieniałość w Mielnie, zachodniopomorskie. Moim zdaniem jest to amonit lub ślimak z ordowiku. Może to też być głowonóg. Dziękuję za każdą identyfikację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 Tyr Napisano 21 Luty 2021 Share Napisano 21 Luty 2021 Ammonit 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 Kee Napisano 21 Luty 2021 Share Napisano 21 Luty 2021 Zgadzam się z kolega wyżej. Gratuluję znaleziska, sam na takie poluje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 karpik Napisano 21 Luty 2021 Share Napisano 21 Luty 2021 5 minut temu, Kee napisał: Zgadzam się z kolega wyżej. Gratuluję znaleziska, sam na takie poluje. Najłatwiej znaleźć wśród kamieni/bardzo gruby żwir. U nas wysypuje się taki w pracy, w miejscach gdzie ma zielsko nie rosnąć. Parę ostatnio w ciągu 15 min. znalazłem. Przyniosę z roboty i zrobię fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 Kee Napisano 21 Luty 2021 Share Napisano 21 Luty 2021 (edytowane) 17 minut temu, karpik napisał: Najłatwiej znaleźć wśród kamieni/bardzo gruby żwir. U nas wysypuje się taki w pracy, w miejscach gdzie ma zielsko nie rosnąć. Parę ostatnio w ciągu 15 min. znalazłem. Przyniosę z roboty i zrobię fotki Ja nad morzem bywam kilka razy w roku i zawsze jakaś skamielinę przytargam jednak nie trafiłem jeszcze tak dobrej. Inaczej ma się sprawa na żwirowniach, tam trafiłem już fajne okazy. Tutaj ostatnie znalezisko (Z jakiegoś powodu zdjęcia dodają się do góry nogami) Edytowane 21 Luty 2021 przez Kee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 karpik Napisano 21 Luty 2021 Share Napisano 21 Luty 2021 Tu parę z działki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 Kee Napisano 21 Luty 2021 Share Napisano 21 Luty 2021 (edytowane) O proszę te na dole to łódzk i jeżowiec Te na górze to chyba kawałek drewna i coś w kształcie zęba co zębem nie jest ;p Bardzo fajne u mnie takie to rzadkość. Jaki region? Edytowane 21 Luty 2021 przez Kee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 karpik Napisano 21 Luty 2021 Share Napisano 21 Luty 2021 Pomorze zachodnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 karpik Napisano 22 Luty 2021 Share Napisano 22 Luty 2021 Jeszcze parę obiecanych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 Kee Napisano 22 Luty 2021 Share Napisano 22 Luty 2021 Wiesz co jest czym czy podpowiedzieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 karpik Napisano 22 Luty 2021 Share Napisano 22 Luty 2021 To jedno wygląda jak skupisko małych muszelek, jeżowiec, belemnit i łodzik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 karpik Napisano 25 Marzec 2021 Share Napisano 25 Marzec 2021 Dopiero przywieźli 7,5 tony a już 2 cosie znalazłem. Szukanie z człowieka nigdy nie wyjdzie budowa się przedłuży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 karpik Napisano 25 Marzec 2021 Share Napisano 25 Marzec 2021 Faktura w pionowe pasy. Co to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 karpik Napisano 25 Marzec 2021 Share Napisano 25 Marzec 2021 Jeszcze jedno podobne. Wygląda jak współczesny ślimak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 karpik Napisano 25 Marzec 2021 Share Napisano 25 Marzec 2021 Łodzik dzidziuś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 karpik Napisano 25 Marzec 2021 Share Napisano 25 Marzec 2021 (edytowane) Jest i większa część tego "ślimaka". Edytowane 25 Marzec 2021 przez karpik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 Kee Napisano 25 Marzec 2021 Share Napisano 25 Marzec 2021 To chyba koralowce, ale słońce w ekran mi świeci i ciężko się przyjrzeć. Za jakiś czas w domu dokładnie obejrzeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 karpik Napisano 25 Marzec 2021 Share Napisano 25 Marzec 2021 Belemnity. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 karpik Napisano 25 Marzec 2021 Share Napisano 25 Marzec 2021 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 karpik Napisano 25 Marzec 2021 Share Napisano 25 Marzec 2021 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 MichałMielno Napisano 25 Marzec 2021 Autor Share Napisano 25 Marzec 2021 4 godziny temu, karpik napisał: Faktura w pionowe pasy. Co to? Koralowiec czteropromienny rugosa na 100 %. Widoczne komórki w kształcie pasków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 MichałMielno Napisano 25 Marzec 2021 Autor Share Napisano 25 Marzec 2021 3 godziny temu, karpik napisał: Jeszcze jedno podobne. Wygląda jak współczesny ślimak. Identycznego mam w kolekcji. Koralowiec czteropromienny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 karpik Napisano 25 Marzec 2021 Share Napisano 25 Marzec 2021 Podziękował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 karpik Napisano 25 Marzec 2021 Share Napisano 25 Marzec 2021 Też koral? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 MichałMielno Napisano 25 Marzec 2021 Autor Share Napisano 25 Marzec 2021 22 minuty temu, karpik napisał: Też koral? Tak. Charakterystyczne paski i jego kształt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 karpik Napisano 27 Marzec 2021 Share Napisano 27 Marzec 2021 Skamielinka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
MichałMielno
Znalazłem skamieniałość w Mielnie, zachodniopomorskie. Moim zdaniem jest to amonit lub ślimak z ordowiku.
Może to też być głowonóg.
Dziękuję za każdą identyfikację
49 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi