predi888 Napisano 30 Styczeń 2021 Napisano 30 Styczeń 2021 trafiłem na taki przedmiot przypominający jakąś lampę, sorrki że nie czyszczony. Wie ktoś może co to za ustrojstwo? Dość masywne, gruba stal
Dylan_Gd Napisano 31 Styczeń 2021 Napisano 31 Styczeń 2021 Moim zdaniem przypomina resztki lampy górniczej - coś w tym stylu. Te dwie to Brevets Lemaire.
honker Napisano 30 Styczeń 2021 Napisano 30 Styczeń 2021 Cześć sprawdź czy w podstawie nie mam miejsca na baterię do zasilania żarówki bo ustrojstwo wygląda na elektryczną lampę do wozu konnego. Pozd. Marek
takafura Napisano 31 Styczeń 2021 Napisano 31 Styczeń 2021 7 godzin temu, honker napisał: Cześć sprawdź czy w podstawie nie mam miejsca na baterię do zasilania żarówki bo ustrojstwo wygląda na elektryczną lampę do wozu konnego. Pozd. Marek Oprawka na żarówkę typu samochodowego 6 lub 12 V w wiszącej lampie do wozu konnego... To musi być jakiś szczep bo trudno to pogodzić. Jak już chłop chciał kiedyś wóz oświetlić to miał tanie i popularne przed elektryfikacją lampy naftowe.
hipolit-O4 Napisano 31 Styczeń 2021 Napisano 31 Styczeń 2021 Takie bagnetowe były także na statkach i w tramwajach.Moim zdaniem to lampa od wleczonej za samochodem ciężarowym "dwukółki"do przewozu długich ładunków(rury,szyny itp.) lub ze szczytu żurawia samochodowego.
Pytanie
predi888
trafiłem na taki przedmiot przypominający jakąś lampę, sorrki że nie czyszczony. Wie ktoś może co to za ustrojstwo? Dość masywne, gruba stal
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.