Dawid163 Napisano 6 Styczeń 2021 Napisano 6 Styczeń 2021 Witam Posiadam monete z prywatnych zbiorow pradziadka. Czy pomoglby mi ktos w wycenie, ile to moze byc warte?
kapuchy3 Napisano 6 Styczeń 2021 Napisano 6 Styczeń 2021 Tak najkrócej - to nie jest denar z czasów Mieszka. To w ogóle nie jest denar. I przede wszystkim w ogóle to nie jest moneta. Przykro mi.
takafura Napisano 6 Styczeń 2021 Napisano 6 Styczeń 2021 A gdyby to był faktycznie denar z czasów Mieszka typu GNEZDVN CIVITAS - nalot służb na chatę w ciągu 24 czy raczej 48 godzin ?
bialawy Napisano 8 Styczeń 2021 Napisano 8 Styczeń 2021 Nie ważne ile godzin. Ważny sam fakt. To się nazywa prawo własności w naszym kraju. Strach 3mać i tym bardziej pokazać komuś coś wiekowego bo od razu człowiek posądzany jest o przestępstwo... podobnie jak ze zglaszaniem niewybuchów/niewypałów zalegających w np. naszych lasach. A pozniej sie czyta o 14latkach którzy sobie krzywdę zrobili czyszcząc takie pozostałości po II W.Ś. Ale ciekawsze jest to, że ktoś pomyślał, że ta moneta może być oryginałem, a nie repliką. Idealnie równa, gładka itp. pomimo swojego kilkusetletniego wieku. Stan zachowania przypomina raczej produkcje z czasow PRL. Pozdrawiam
pumpernikiel Napisano 8 Styczeń 2021 Napisano 8 Styczeń 2021 Jaką ma średnicę? Brakuje mi blaszek do papiaków.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.