Dawid163 Napisano 6 Styczeń 2021 Share Napisano 6 Styczeń 2021 Witam Posiadam monete z prywatnych zbiorow pradziadka. Czy pomoglby mi ktos w wycenie, ile to moze byc warte? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapuchy3 Napisano 6 Styczeń 2021 Share Napisano 6 Styczeń 2021 Tak najkrócej - to nie jest denar z czasów Mieszka. To w ogóle nie jest denar. I przede wszystkim w ogóle to nie jest moneta. Przykro mi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 6 Styczeń 2021 Share Napisano 6 Styczeń 2021 Dziadek chyba ostro na festyny uczęszczał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
takafura Napisano 6 Styczeń 2021 Share Napisano 6 Styczeń 2021 A gdyby to był faktycznie denar z czasów Mieszka typu GNEZDVN CIVITAS - nalot służb na chatę w ciągu 24 czy raczej 48 godzin ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bialawy Napisano 8 Styczeń 2021 Share Napisano 8 Styczeń 2021 Nie ważne ile godzin. Ważny sam fakt. To się nazywa prawo własności w naszym kraju. Strach 3mać i tym bardziej pokazać komuś coś wiekowego bo od razu człowiek posądzany jest o przestępstwo... podobnie jak ze zglaszaniem niewybuchów/niewypałów zalegających w np. naszych lasach. A pozniej sie czyta o 14latkach którzy sobie krzywdę zrobili czyszcząc takie pozostałości po II W.Ś. Ale ciekawsze jest to, że ktoś pomyślał, że ta moneta może być oryginałem, a nie repliką. Idealnie równa, gładka itp. pomimo swojego kilkusetletniego wieku. Stan zachowania przypomina raczej produkcje z czasow PRL. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pumpernikiel Napisano 8 Styczeń 2021 Share Napisano 8 Styczeń 2021 Jaką ma średnicę? Brakuje mi blaszek do papiaków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.