kazioW24 Napisano 19 Grudzień 2020 Napisano 19 Grudzień 2020 Jakieś jajko,czy zwykły otoczak w jakimś skamieniałym nalocie.
Tyr Napisano 19 Grudzień 2020 Napisano 19 Grudzień 2020 Poszukaj pod hasłem buła krzemienna - jaskółczy chlebek
Kee Napisano 19 Grudzień 2020 Napisano 19 Grudzień 2020 4 godziny temu, Tyr napisał: Poszukaj pod hasłem buła krzemienna - jaskółczy chlebek Jaskółcze chlebki to są jednolite w środku. Zdecydowanie nie jest to krzemień. Tutaj jest piaskowiec otoczony innym materiałem osadowym co widać po warstwach. Zdecydowanie nie jest to skamielina a jedynie ciekawa forma geologiczna.
Tyr Napisano 20 Grudzień 2020 Napisano 20 Grudzień 2020 To może konkrecja żelazista w postaci "otoczonej" i pękniętej?
Kee Napisano 20 Grudzień 2020 Napisano 20 Grudzień 2020 8 godzin temu, Tyr napisał: To może konkrecja żelazista w postaci "otoczonej" i pękniętej? Masz rację to zdecydowanie konkrecja. Nie jestem pewien tylko czy żelaziste ale to by wymagało dokładniejszych oględzin.
Pytanie
kazioW24
Jakieś jajko,czy zwykły otoczak w jakimś skamieniałym nalocie.
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.