Abramson Napisano 17 Październik 2020 Napisano 17 Październik 2020 Witam Proszę pomoc, jaki motocykle na zdjęciach? Jedno zdjęcie zrobione w 1931 r. Drugie w 1945 r. w Niemczech. Czy na pierwszym zdjęciu z 1931 r. jest Triumph?Pozdrawiam
Abramson Napisano 17 Październik 2020 Autor Napisano 17 Październik 2020 2 hours ago, kolo83 said: Motocykl z pierwszego zdjęcia to Triumph H, ten z drugiego to Zündapp DB200. Bardzo dziękuje za pomoc! Pomyślałem też, że pierwsze zdjęcie to Triumph. Ale niektóre szczegóły są inne niż Triumph H. I nie mogę znaleźć motocykla Triumph z dokładnie takim samym logo jak na moim zdjęciu. Pozdrawiam
kolo83 Napisano 18 Październik 2020 Napisano 18 Październik 2020 Faktycznie ten Triumph, to nie będzie model H tylko SD taki jak na zdjęciu poniżej. Detalami typu lampa czy inaczej umieszczony sygnał, nie ma co się sugerować bo w ramach jednego modelu bywały najróżniejsze wersje wyposażenia opcjonalnego. Faktycznie identycznego malowania jak na Twoim zdjęciu ciężko znaleźć, ale była również fabryka Triumph w Norymberdze (Triumph-Werke Nürnberg AG) i ich produkty nieco różniły się malowaniem od tych brytyjskich.
Tyr Napisano 18 Październik 2020 Napisano 18 Październik 2020 To logo jest podobne do stosowanego od 1907 do 1914. Zdjęcie wygląda na sporo późniejsze. Bak się różni od standardowych. Możliwe, że używany był w jakichś zawodach- ta tabliczka z numerem na to wskazuje.
kolo83 Napisano 18 Październik 2020 Napisano 18 Październik 2020 No właśnie ten zbiornik nie daje mi spokoju. Pewnie tak jak piszesz to jakiś customowy egzemplarz
kolo83 Napisano 17 Październik 2020 Napisano 17 Październik 2020 Motocykl z pierwszego zdjęcia to Triumph H, ten z drugiego to Zündapp DB200.
Pytanie
Abramson
Witam
Proszę pomoc, jaki motocykle na zdjęciach?
Jedno zdjęcie zrobione w 1931 r.
Drugie w 1945 r. w Niemczech.
Czy na pierwszym zdjęciu z 1931 r. jest Triumph?
Pozdrawiam
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.