alkoran Napisano 25 Wrzesień 2020 Napisano 25 Wrzesień 2020 Witam Natrafiłem na taki dziwny guzik produkcji Austryjackiej z Wiednia. Bardzo proszę o pomoc w ustaleniu co to za „wynalazek” i w jakiej służbie był używany. Oraz mniej więcej w jakich latach mógł być używany Producent „Brüder Schneider AG Wien”. Z tego co zdołałem ustalić ten producent produkował między innymi odznaki Luftwaffe oraz klamry Luftwaffe dla Niemców podczas II Wojny Światowej. Niestety nie posiadam lepszych fotek.
Edmundo Napisano 25 Wrzesień 2020 Napisano 25 Wrzesień 2020 Poczta, telegraf, telefon czyli telekomunikacja itd.
Tyr Napisano 25 Wrzesień 2020 Napisano 25 Wrzesień 2020 https://www.google.com/search?q=bruder+schneider+wien&sxsrf=ALeKk0243SqT0T4PMaSp5vAah5uhz_Kobw:1601056588595&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwjDvenJ8ITsAhWylYsKHTJIBP8Q_AUoAXoECAsQAw&biw=934&bih=471 firma z tradycjami;) Dużo dla III Rzeszy ale to chyba dla jakiejś prywatnej firmy pocztowej z czasów międzywojnia...
alkoran Napisano 25 Wrzesień 2020 Autor Napisano 25 Wrzesień 2020 Dziękuję koledze ale tyle to sam doszedłem nawet opisałem to wyżej. Cytat
kolo83 Napisano 25 Wrzesień 2020 Napisano 25 Wrzesień 2020 To guzik wyprodukowany dla Österreichische Post. Tutaj masz powojenną bluzę mundurową z lat 60-80-tych. Guziki mają identyczne logo. Twój guzik jest staranniej wykonany, więc obstawiam przedwojenną produkcję sprzed Anschluss-u.
alkoran Napisano 26 Wrzesień 2020 Autor Napisano 26 Wrzesień 2020 Bardzo dziękuję ale to nie "mój", guzik po prostu natrafiłem na niego podczas jakieś aukcji na allegro, którą dodałem do identyfikacji na odkrywcę bo mnie zainteresowały inne przedmioty z tej aukcji --> przedmioty i to co mnie interesuje znajdziesz tutaj: może kolega pomoże mi w dalszej identyfikacji.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.