jasnepelne Napisano 4 Wrzesień 2020 Share Napisano 4 Wrzesień 2020 Witajcie! Proszę o pomoc w identyfikacji, oraz co mogło się stać że wygląda tak dziwnie. Mennica czy fals? Rok chyba 1664. Z góry dziękuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasnepelne Napisano 4 Wrzesień 2020 Autor Share Napisano 4 Wrzesień 2020 Druga strona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 4 Wrzesień 2020 Share Napisano 4 Wrzesień 2020 Dwa razy uderzony stempel. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
takafura Napisano 4 Wrzesień 2020 Share Napisano 4 Wrzesień 2020 Jak sie to nazywa w numizmatyce - destrukt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Julekcezar Napisano 4 Wrzesień 2020 Share Napisano 4 Wrzesień 2020 Fajny destrukt, gratuluję fanta. I życzę jak najpóźniejszych pobudek". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bialawy Napisano 4 Wrzesień 2020 Share Napisano 4 Wrzesień 2020 To za to też budzą? Szacuje się, że 1,8 mld sztuk wybili z lewusami... na babci podwórku z 5 szt wykopałem podczas prac zw z kanalizacją... masakra pomimo tego że to XVII w. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
takafura Napisano 4 Wrzesień 2020 Share Napisano 4 Wrzesień 2020 1 godzinę temu, bialawy napisał: To za to też budzą? Wiesz - po nitce do kłębka, grosz do grosza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bialawy Napisano 4 Wrzesień 2020 Share Napisano 4 Wrzesień 2020 I wyobrazić sobie że jeszcze baaaardzo niedawno na jednym z portali aukcyjnych sprzedawali boraksy na kilogramy - serio! Chore to wszystko. Gdzie Konfederacja która miała wszystko wyprostować? Gdzie kolejne komisje sejmowe? Ech... no i dalej będą "czepiali sie" nawet za monety i sztućce z PRLu. SIC! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasnepelne Napisano 4 Wrzesień 2020 Autor Share Napisano 4 Wrzesień 2020 Znalazłem po ulewach i zacząłem grzebać. Nie do wiary co jeszcze ziemia skrywa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.